Turistinformation: 026-24 00 00. Mån–Fre: 8–16

Högbo Bruk

Besöksinfo

När det är dags för ditt besök kan en hel del frågor dyka upp. Här har vi samlat det vi tror att du kan ha nytta av, både inför och under din vistelse här hos oss.

Allt du behöver veta

Hej och välkommen till Gästriklands härligaste besöksområde, fyllt av nöjen och aktiviteter och med ett spännande kulturarv. Här hittar du praktisk information och våra bästa tips på hur du kan göra det bästa av ditt besök i Högbo.

Parkerna i Högbo är alltid öppna. De olika butikernas och tjänsternas öppettider hittar du samlade på Alla öppettider eller på deras respektive sidor.

Vem ska jag kontakta?

Högbo Bruks AB driver och förvaltar besöksområdet Högbo Bruk. Kontakta oss angående park och fritidsområde, byggnader och kulturarv.

För frågor om de enskilda verksamheterna, hör av dig till respektive företag.

Se alla företag på bruket

Så funkar det

Vi svarar på frågor

Högbo Kiosk & Besöksinfo hjälper gärna till med information, hjälp, tips, kartor och svar på dina frågor. (Det gör vi alla förstås, men Kiosken har bäst koll!) Ring, mejla eller fråga i luckan!

tappat & hittat

Har du hittat/tappat något i eller nära en butikslokal eller annan verksamhet? Hör i så fall av dig dit i första hand.

Har du hittat/tappat något ute i parkerna eller friluftsområdet? Kontakta Kiosk & Besöksinfo som tar hand om föremål som hittas utomhus.

Nyckelknippa

hjärt­startare

TOALETTER & skötbord

Det finns många offentliga toaletter runt om bruket. Följ de svarta vägvisningsskyltarna eller se en karta för att hitta den närmaste.

Underlag på vägarna

Vägarna inne i bruksparken är dels asfalterade och dels jämna, tätpackade grusvägar där det går bra att köra med rullstor och rollator.

Handikapp­anpassningar

Alla affärslokaler är tillgängliga för rullstol. I de få fall då byggnadens kulturhistoriska värde gjort det omöjligt att anpassa ordnar vi gärna en annan lösning. Hör av dig till respektive företagare.

Hund i koppel

Vad gäller för hund?

Hunden är välkommen i bruksparkerna och friluftsområdet så länge den har kopplet på. Det finns flera hundlatriner längs brukets gångvägar.

Får jag rida på bruket?

Det är inte tillåtet att rida egen häst på Högbo Bruks mark. Det är dels för att skydda skog och motionsspår från skador, dels av säkerhetsskäl då många motionärer och andra besökare rör sig i området.

Vi gör ett levande bruk

Hej! Destination Högbo Bruk här, föreningen som driver företag på bruket och gör allt för att du ska trivas under ditt besök. Vill du veta hur vi jobbar tillsammans för att göra Högbo till ett grymt besöksmål för just dig? Läs mer vad vi gör, eller hälsa på oss och byt några ord. Du är alltid välkommen till oss!

Bil & Trafik

Köra bil

På hela Högbo Bruk gäller låg hastighet. Visa hänsyn till gående och cyklister. Endast Högbo Bruks arbetsfordon får köra in i parkerna. Du som ska köra ut i fritidsområdet, till exempel till Svartviksstugan, får åka runt bruket och köra via Högtorpsvägen i stället.

PARKERING

Det finns flera parkeringsområden vid infarterna till Högbo Bruk. Parkering är endast tillåten på markerade platser. Vanligen är parkeringen kostnadsfri, med undantag för några dagar per år då det är större evenemang. Detta står i så fall angivet på evenemangssidan.

Parkera husbil/husvagn

Dagtid parkerar husbilar och husvagnar gratis på brukets parkeringsplatser. Du som planerar att övernatta i husbil behöver boka en ställplats.

Cykla

Du får cykla längs gångvägar och stigar i parken, men håll en låg hastighet. Visa hänsyn till gående och andra cyklister. Du som motionscyklar, visa hänsyn till andra som vistas i fritidsområdet.

Ett litet barn cyklar bland höstlöv

Laddstationer

Det finns fem parkeringar med laddplatser för elbilar.

Högbo Brukshotells entré: 4 stolpar (8 uttag)
Stallbacken: 2 stolpar (4 uttag)
Stora parkeringen: 2 stolpar (4 uttag)
Lilla parkeringen bakom SméJohan: 2 stolpar (4 uttag)
Golfparkeringen, pulkabacken: 3 stolpar (6 uttag)

Våra bästa tips!

Grilla & Äta matsäck

Ska du grilla eller ha picknick? Använd någon av våra fina rastplatser, med eller utan grill! Det finns ett tjugotal rastplatser och raststugor att välja bland, utöver alla bord och bänkar i parkerna. (Picknick-korgen kan du fylla på vid närmsta servering eller butik!)

Grillade korvar på spett.

stora grupper

Har du med dig en skolklass, företagsgrupp eller annan större samling? Här är några saker du kan tänka på:

Är det något på gång?

Titta in i kalendern och se om det händer något intressant den dag du kommer på besök. Är det evenemang eller något annat kul på gång?

En stort svart metallbehållare står uppställd i en park

Gå en guidning

"Det hade jag ingen aaaning om! Det var intressant!" Det blir många aha-upplevelser på bruks­vandringarna när guiden berättar om historia, byggnader och händelser på bruket. (Guiden svarar såklart gärna på andra frågor också.)

Hitta mer med högboguiden

Rastplatser, serveringar, minnesmärken, butiker, sevärdheter och berättelser från förr. Den digitala Högboguiden är en superbra promenadkompis för dig som vill upptäcka lite mer!