Turistinformation: 026-24 00 00. Mån–Fre: 8–16

Högbo Bruk

vägar & Bommar

Är du på väg med bil mot Svartviksstugan eller svampskogarna längs Svartviksvägen? Då behöver du passera en bom med bestämda öppettider. Det finns även fler bommar närmare bruksparken som kan vara bra för dig att veta om.

En stängd bom över en skogsväg

ÖPPETTIDER

Svartviksbommen:
Alla dagar 7.30–18

KONTAKT

Högbo Bruk: 026-24 00 00 (vardagar kl 8-16)
Gävleborgs bevakning: 026-25 25 80 (dygnet runt)

Varför BOmmar?

Ett friskt naturområde

Högbo Bruk är en plats för rofyllda promenader, busiga ben och rekreation i olika former. Här vistas vi för att njuta av Sandvikens gröna lunga – ett friskt och fridfullt område där biltrafik och avgaser inte hör hemma.

På flera platser runt Högbo Bruk finns vägbommar som skyddar friluftslivet och hindrar obehörig motortrafik. Du som ska ut i fritidsområdet med bil, till exempel till Svartviksstugan, får åka runt bruket och köra via Högtorpsvägen i stället.

Skyltning och bommar finns också för att förhindra genomfartstrafik på området. Våra egna arbetsfordon är givetvis tillåtna – och för det mesta ser ni personalen i små vita elgolfbilar. Bra va?

Låsta bommar på bruket

Runt bruksparken och ut mot skogarna hittar du Finnfallsbommen, Björnhålsbommen, Rörvassbommen, Uddenbommen, Golfbommen Norra och Golfbommen Södra. Alla är normalt sett låsta dagtid och används endast av personal och de som hyr stugor av oss.

Parkera nära skogen

Om du vill nå naturen närmast bruksområdet parkerar du bilen på någon av våra officiella parkeringsplatser och går sista biten till fots. Fritidsområdet som ligger några kilometer öster om bruket når du enklast via Högtorpsvägen. Här finns ingen parkeringsplats, men 700 meter väster om korsningen vid Svartviksvägen hittar du en lämplig yta att ställa bilen på. Det går också bra att ställa sig längs Svartviksvägen så länge du inte bryter mot trafikregler eller hindrar andras framfart, men det är förbjudet att stå längs Högtorpsvägen.

Tappat & hittat i naturen

Har du hittat något utomhus, i raststugorna eller friluftsområdet? Lämna in upphittade föremål i Kiosken.

Har du tappat något? Om det glömdes hos ett av företagen, vänd dig i första hand dit. I annat fall, hör av dig till Kiosken.

Avvikande öppettider under året

Dag

Svartviksbommen

Midsommarafton

Stängd

Julafton

Stängd

Nyårsafton

Stängd

Vi öppnar Svartviksbommen senast kl 7.30 och stänger bommen tidigast kl 18. Bommen kan även stå öppen andra tider, men undvik då att åka in på vägen med bil. Du riskerar att bli inlåst!

Grillning & Raststugor

Svartviksstugan

Innanför våra bommar hittar du Svartviksstugan, en plats för grillning, bad, vila och aktiviteter. Hit kan du promenera, cykla, paddla eller ta bilen.

stugor nära bruket

Dags för en rast, men inte gärna så himlans långt in i skogen? Sigrids Stuga och Uddstugan ligger mitt på bruksområdet, nära både smådjur, lekpark och badplats.