Turistinformation: 026-24 00 00. Mån–Fre: 8–16

Högbo Bruk

Karta & Resa

Ta reda på hur du reser hit på smidigaste sätt, och dessutom planerar rundvandringen på bruket så att du hinner med så många besöksmål som möjligt. För här finns mycket du inte vill missa!

Karta för utskrift

Var håller alla hus? Här hittar du en bra översiktskarta med butiker, aktiviteter, toaletter och annan service på området. Om du föredrar en digital karta där du kan klicka och söka rekommenderar vi vår karttjänst Högboguiden.

Vår översiktskarta går bra att skriva ut.

Högboguiden i mobilen

Digital karta

Hitta mer på bruket med hjälp av den digitala kartan Högboguiden. Den visar dig var allt finns direkt i mobilen. Du kan också läsa mer om de historiska byggnaderna och andra intressanta platser.

Alla butiker, serveringar, aktiviteter, grillplatser, raststugor, toaletter och annan service finns naturligtvis i guiden. Letar du efter något särskilt kan du sortera fram det via menyn, där finns många olika kategorier att välja bland.

Du behöver ha platstjänster igång i mobilen för att kartan ska fungera optimalt.

Vill du skriva ut en karta? Välj Översiktskartan Pdf, 1.2 MB.!

Resa till Högbo

Hitta hit

Högbo Bruk ligger i hjärtat av Gästrikland, ca 5 km norr om Sandviken längs väg 272.

ta Bussen

Från Sandviken kan du resa med buss till Högbo med busslinje 44 mot Ockelbo. Närmaste hållplats är Högbo Kyrka.

Resa mer klimatsmart

Vill du resa så miljövänligt som möjligt? Kika in på Visit Sandviken och kolla vilka möjligheter som finns i form av kollektivtrafik, lokala transporter och alternativa drivmedel.

bil & trafik på bruket

Köra bil

På hela Högbo Bruk gäller låg hastighet. Visa hänsyn till gående och cyklister. Endast Högbo Bruks arbetsfordon får köra in i parkerna. Du som ska köra ut i fritidsområdet, till exempel till Svartviksstugan, får åka runt bruket och köra via Högtorpsvägen i stället.

PARKERING

Det finns flera parkeringsområden vid infarterna till Högbo Bruk. Parkering är endast tillåten på markerade platser. Vanligen är parkeringen kostnadsfri, med undantag för några dagar per år då det är större evenemang. Detta står i så fall angivet på evenemangssidan.

Parkera husbil/husvagn

Dagtid parkerar husbilar och husvagnar gratis på brukets parkeringsplatser. Du som planerar att övernatta i husbil behöver boka plats.

Cykla

Du får cykla längs gångvägar och stigar i parken, men håll en låg hastighet. Visa hänsyn till gående och andra cyklister. Du som motionscyklar, visa hänsyn till andra som vistas i fritidsområdet.

Ett litet barn cyklar bland höstlöv

Laddstationer

Det finns fem parkeringar med laddplatser för elbilar. Det är tills vidare kostnadsfritt att ladda på Högbo Bruks egna stolpar.

Högbo Brukshotells entré: 4 stolpar (8 uttag)
Stallbacken: 2 stolpar (4 uttag)
Stora parkeringen: 2 stolpar (4 uttag)
Lilla parkeringen bakom SméJohan: 2 stolpar (4 uttag)
Golfparkeringen, pulkabacken: 3 stolpar (6 uttag)

Boende

Hur bor man bäst på Högbo Bruk, frågar man sig. Svaret på det är: Precis som man själv vill!

Mat & Fika

En lätt lunch, en god långfika eller en middag att drömma om länge efteråt?

Butiker & hantverk

Se konsthantverk skapas. Hitta nya grejer, dofter och smaker att ta med hem.

Detta händer i högbo