Turistinformation: 026-24 00 00. Mån–Fre: 8–16

Högbo Bruk


Inflyttning i nya längan

Mathantverkarna flyttar in i nybyggda lokaler

Under vintern flyttar Högbo Gårdshandels mathantverkare in i sina efterlängtade nya lokaler. Bageriet, charkuteriet, ysteriet och köket har varsin egen avdelning, planerad och utrustad för just deras behov.

Det blir ett stort lyft för medarbetarna som tidigare haft sina arbetsplatser i olika byggnader. Nu samlas alla mathantverkare i stället under samma tak mitt på bruket. Du som är nyfiken kommer att kunna titta in genom de stora fönstren och se hur ostar och bröd blir till.

Under senvåren kommer en ny livsmedelsbutik med kafé att slå upp portarna mitt i byggnaden.* Lanseringsdatum beror bland annat på när de sista byggarbetena avslutas och hur pandemin utvecklas. Den mysiga Gårdsbutiken som i dag har både matvaror och hantverk kommer att finnas kvar i sin lokal med ett delvis förändrat och utvecklat sortiment.

Planeringen och bygget av Högbo Gårdshandels nya lokaler påbörjades redan 2016. På platsen låg då en äldre förrådslänga som tyvärr inte gick att rädda. Den nya byggnaden tar samma plats som den tidigare och ger tillbaka gårdsplanen dess omslutna karaktär. Med mathantverkarna, butiken och den gröna uteplatsen kommer innergården återigen att bli den aktiva och livfyllda plats som den varit under de senaste seklen. Det ser vi fram emot!

* Uppdatering: Den nya matbutiken och kaféet beräknas öppna sommaren 2022.

Läs mer

Bilden: Högbos ysterska Hadeel Naeem besöker det nästan färdigbyggda ysteriet med utsikt över innergården. Snickarna Håkan Jonsson, Robert Myrefors och Johnny Wikström har arbetat med bygget länge. Den nya platschefen Stefan Söderholm (i röd tröja) är med om att slutföra projektet.