Turistinformation: 026-24 00 00. Mån–Fre: 8–16

Högbo Bruk


Längan byggs upp på nytt

Nu tar vi Made in Högbo till en ny nivå!

Det har rivits och väsnats här i Högbo under hösten, men nu ska det snickras och byggas upp på nytt! Vi är i full gång med att vidareutveckla konceptet och varumärket Made in Högbo med ett kraftfullt kliv.

Den gamla Längan på Högbo Bruk plockades ned för att ge plats till en ny byggnad där ysteri, bageri, charkuteri och Gårdsbutik ska hålla till i framtiden, avdelningar som idag ligger utspridda på bruket. Nybyggnationen kommer att bidra ytterligare till positiva livsförändringar för nysvenskar och människor med arbetshandikapp.

Den så kallade Festplatsen där Längan byggs har tidigare varit en ganska tom plats, där byggnaden i huvudsak har nyttjats som förråd. Nu får platsen nytt liv och blir dessutom en häftig attraktion då alla kommer att kunna se rakt in i produktionen tack vare de stora fönstren.

Uppdatering: Bygget förväntas vara klart år 2020.

Om Made in Högbo

Under varumärket Made in Högbo jobbar vi med hållbarhet, både ekologiskt och socialt sett. Vi skapar integration och ger en andra chans till de som behöver det. Här tillverkas en stor variation av närproducerade ekologiska råvaror där man dessutom återbrukar matavfall från Högbo Brukshotell och några av Sandvikens skolor. Grisarna i Högbo får njuta av den överblivna maten, medan jordarna på grönsakslandet får gotta sig i kaffesumpen!

Kartskiss av två avlånga byggnader på två sidor av en gårdsplan. Olika verksamheter som ysteri, bageri och butik är utritade.