Turistinformation: 026-24 00 00. Mån–Fre: 8–16

Högbo Bruk


Natur och nöje på samma karta

Upptäck friluftsliv och nya platser med Naturkartan Gästrikland

De fyra gästrikekommunerna Sandviken, Gävle, Ockelbo och Hofors lanserar Naturkartan Gästrikland, en gemensam digital guide till friluftslivet i landskapet. Med på tåget är också föreningen Naturkraft, besöksnäringen och naturligtvis Högbo Bruk.

I Naturkartan Gästrikland hittar användaren allt från badplatser och motionsspår till naturreservat och kulturminnen. Serveringar, aktiviteter, boenden och andra relevanta tjänster från besöksnäringen finns också med i kartan.

Högboguiden blir större

Högbo Bruks egen besökskarta Högboguiden kommer från och med nu att vara en del av Naturkartan. Innehållet är omarbetat och ännu mer innehållsrikt. Redan tidigare har man hittat ett brett utbud av tjänster och service i Högboguiden, samt berättelser om brukets historia, kulturarv och minnesvärda personer. Friluftslivet har dock inte funnits med i så stor utsträckning som önskat. Tack vare samarbetet i Naturkartan blir det nu möjligt att sammanföra de båda delarna till en ny helhet.

Den nya Högboguiden fokuserar på att presentera upplevelser och service för alla slags besökare på ett överskådligt sätt. Utöver butiker, boende, serveringar och aktiviteter finns här nu mängder av motionsspår och friluftsleder, kulturföremål och historiska platser samt serviceplatser som toaletter och parkeringar och rastplatser. Den som vill veta mer om platsernas kulturarv och historia länkas i stället till Högbo Bruks hemsida där informationen finns att läsa.

Tjänsten Naturkartan kan användas på webben eller laddas ner som mobilapp på AppStore Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och Google Play Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Den här vackra stigen där Gästrikeleden och Dammsjön runt samsas ligger mellan Ålhusdammen och rastplatsen Solsidan.