Turistinformation: 026-24 00 00. Mån–Fre: 8–16

Högbo Bruk


Olof Östblom blir ny VD på Högbo Bruk

Östblom ser fram emot att överta ledningen av Högbo Bruk under hösten 2022.

Olof Östblom har utsetts till ny vd för Högbo Bruks AB. Han efterträder Arne Anderstedt som går i pension hösten 2022.

Olof Östblom, 45, kommer närmast från Svenska Ishockeyförbundet där han varit tävlingschef. Han har bland annat varit tävlingsansvarig för våra landslag Tre Kronor och Damkronorna. Olof Östblom är bosatt i Valbo och är välbekant med Högbo där han har tillbringat mycket tid som besökare.

- Det är med stor glädje vi välkomnar Olof som vd. Han har alla de kvalitéer som behövs för att leda Högbo Bruks AB framåt och fortsätta utveckla Högbo Bruk i samklang med natur, miljö och kulturarv, säger Patrick Sjöstedt, ordförande i Högbo Bruks AB.

Rollen som vd innebär att följa Högbo Bruks årliga uppdrag genom att sysselsätta människor med någon form av arbetsnedsättningar/­arbetsmarknadsåtgärder; att förvalta, utveckla och vårda den kultur­historiska miljön och göra den tillgänglig; samt att skapa trygga miljöer för kulturupplevelser och friluftsaktiviteter.

En del i uppdraget är också att bygga och förvalta lokaler som utvecklar näringsverksamheten. Olof Östblom har en bakgrund som snickare och skadereglerare och ett varmt intresse för byggnadsvård. En ytterligare del är att förvalta kommunens och Högbo Bruks skogsinnehav med hänsyn till miljö och friluftsliv.

"Glädje, nyfikenhet och ödmjukhet"

– Med stor glädje, nyfikenhet och ödmjukhet tar jag mig an detta uppdrag. Jag ser fram emot att tillsammans med personalen på Högbo Bruk fortsätta att både förvalta den fantastiska miljön och kulturarvet och samtidigt varsamt utveckla området för sandvikenbor och andra besökare så att många får njuta och glädjas av området, säger Olof Östblom.

Olof Östblom efterträder Arne Anderstedt som går i pension hösten 2022. Som anställd på Högbo Bruk sedan mer än 30 år tillbaka och vd sedan 2013 har han varit med om att utveckla Högbo Bruk till det rikskända besöksmål det är i dag.

– Arne har under alla år arbetat med och för människan och har haft ett ledarskap som är unikt. Tillsammans med sin personal har han utvecklat människor som i sin tur har utvecklat Högbo Bruk i samklang med sin unika miljö och historia. Tack Arne för din lojalitet och långa trogna tjänstgöring. Vi önskar dig all lycka i framtiden, säger Patrick Sjöstedt.

"Varmt välkommen till en fantastisk arbetsplats"

Arne Anderstedt konstaterar att han och hans efterträdare har liknande bakgrund, med praktiska arbeten från början och sedan långa karriärer som idrottsledare: Olof Östblom i ishockey och Arne Anderstedt själv i bandy.

– Jag vill hälsa Olof varmt välkommen till en fantastisk arbetsplats och personal som jag har haft förmånen att arbeta i och utveckla tillsammans med personalen i halva mitt liv, säger Arne Anderstedt.

– Du kommer till en arbetsplats som är unik och som tar lång tid att förstå, men med personalen till hjälp är jag säker på att du kommer att lyckas. Ett stort lycka till från mig! avslutar avgående VD Arne Anderstedt.