Turistinformation: 026-24 00 00. Mån–Fre: 8–16

Högbo Bruk


Pinetree Events startar i Högbo

Bushcraft, tävlingar och utveckling i Högboskogarna

Naturnära äventyr i kunnigt sällskap, det får man med Högbo Bruks nya eventföretag Pinetree Events. Johan Widman, erfaren vildmarksguide och eventfixare, är hemmastadd i de vida Högboskogarna sedan länge.

– Jag vill att alla ska få uppleva roliga och utvecklande saker i naturen. Jag ordnar bland annat teambuilding, guidade turer, lagtävlingar, middagar och överlevnads-/bushcraftkurser ute i skog och mark.

Johan Widman ser fram emot att ta emot små och stora besökargrupper för upplevelser ute i det fria.

– Det är roligt att skräddarsy aktiviteter, att planera ett paket som passar just deras behov, oavsett om det är en företagsgrupp, lägerskola eller ett privat sällskap.

Naturen är enormt viktig för honom, både privat och professionellt.

– Det är helt magiskt att ha ett jobb där jag får vara utomhus hela dagarna. Naturen ger mig både energi och lugn på samma gång. Det hoppas jag kunna dela med mig av till både mina barn och till alla mina gäster. Det blir också självklart för mig att vara ”grönsmart” – att arbeta hållbart och göra mitt bästa för miljön.

Johan Widman började sin karriär som äventyrare här i Högbo en gång i tiden. Sedan dess har han bott i Göteborg och Stockholm, utbildat sig inom eventbranschen, arbetat för bl.a. friluftsbutiker och ägnat sig mycket åt skidor och vandring.

– När vi bildade familj flyttade vi hem till Sandviken igen, frun och jag. Vi känner oss hemma här och är så glada för det beslutet.

Att starta eventverksamhet på Högbo Bruk har flera fördelar. Här finns redan mycket som kan ingå i en upplevelse tillsammans med de unika gruppaktiviteter som Pinetree Events själva arrangerar.

– Miljön i Högbo är speciell med de stora ytorna, de lummiga parkerna och den vilda känslan i skogsparken. Och det händer en massa häftiga saker här. Alla jobbar för besökarnas skull, det är något jag älskar, säger Johan Widman. Man är stolt över att vara en del av Högbo Bruk!

Besök Pinetree Events

Glada människor runt en lägereld

Fakta: Bushcraft

De kunskaper man behöver för ett mer naturnära friluftsliv kallas ibland bushcraft, enkelt översatt till vildmarkskunskap. Det kan t.ex. vara att läsa av naturen, klara sig med enkla redskap och veta vad som går att äta och använda.