Turistinformation: 026-24 00 00. Mån–Fre: 8–16

Högbo Bruk


Tävla i friska luften

Prova Hitta Ut och Trimtex Challenge

Är du tävlingssugen, nyfiken på att prova något nytt eller längtar du efter natur? Hitta ut och Trimtex Challenge är utomhustävlingar som sträcker sig över hela sommaren, där du kan tävla för att vinna eller bara överträffa dig själv i egen trivseltakt.

Hitta Ut

Orienteringsnöjet Hitta ut har dragit igång för sommaren och alla Sandvikenbor ska ha fått en egen karta i postlådan. Som vanligt finns det flera checkpoints att hitta på Högbo Bruk.

Ta med Hitta ut-kartan på promenaden, cykelturen eller löprundan så aktiverar du både kropp och knopp och kanske upptäcker några nya platser. Vid varje checkpoint finns en kod som du kan registrera på ditt konto, med chans att vinna fina priser. Alla kan delta utifrån sina förutsättningar, dygnet runt från 1 maj till 30 september.

Du kan hämta papperskartan gratis på Högbo Brukshotell, Kiosken och Sportcentralen eller ladda ner den till mobilen och få extra hjälp av GPS-en som visar var du är.

Läs mer på www.orientering.se/provapaaktiviteter/hittaut/ Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Trimtex Challenge

Mountainbike-tävlingen Trimtex Challenge är en utmaning för både MTB-proffs och erfarna cyklister. Årets snabbaste dam respektive herre vinner pris – och alla som deltar vinner vår respekt.

Trimtex-banan är den mest tekniska av Högbo Outdoor-banorna och erkänt svår. Den har inte så många höjdmeter men de tekniska partierna gör den till en riktig prövning för den som vill förbättra tiden med ytterligare några sekunder. Banan bjuder på många olika spårval, så ta god tid på dig när du testar banan för första gången.

Logga din tid med hjälp av appen Strava mellan 1 maj och 30 september. Segmentet heter "Högbo MTB - Trimtex Challenge 2016". Efter säsongen koras årets snabbaste dam respektive herre som vinner priser från Trimtex.

Tänk på att cykla säkert och visa hänsyn ute i skogarna!

Läs mer på www.facebook.com/hogbooutdoor Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

En mountainbike står lutad mot starttskylten för Trimtex Challenge