Turistinformation: 026-24 00 00. Mån–Fre: 8–16

Högbo Bruk

Under ditt besök

Får man ha picknick i parken? Var finns toaletterna? Måste hunden vara kopplad? Här hittar du svar på alla möjliga frågor.

Praktisk info

tappat & hittat

Har du hittat/tappat något i eller nära en butikslokal eller annan verksamhet? Hör i så fall av dig dit i första hand.

Har du hittat/tappat något ute i parkerna eller friluftsområdet? Kontakta kiosken som tar hand om föremål som hittas utomhus.

Med hund i Högbo

Hunden är välkommen så länge den har kopplet på. Det finns flera hundlatriner längs brukets gångvägar.

TOALETTER och skötbord

Det finns många offentliga toaletter runt om bruket. Följ de svarta vägvisningsskyltarna eller använd vår digitala karta Högboguiden Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. för att hitta den närmaste.

tillgänglighet OCH SÄKERHET

Handikappanpassningar

Alla affärslokaler är tillgängliga för rullstol. I de få fall då byggnadens kulturhistoriska värde gjort det omöjligt att anpassa ordnar vi gärna en annan lösning. Hör av dig till respektive företagare.

hjärtstartare

bil & trafik på bruket

Köra bil

På hela Högbo Bruk gäller låg hastighet. Endast Högbo Bruks arbetsfordon får köra in i parker och friluftsområde.

Cykla

Du får köra längs gångvägar med cykel, men håll en låg hastighet.

Laddstationer

Det finns tre parkeringar med vardera fyra laddplatser för elbilar. Det är tills vidare kostnadsfritt att ladda bilen.

Här finns laddstolparna

  • Utanför Högbo Brukshotell: 4 stolpar (8 uttag)
  • Stallbacken: 2 stolpar (4 uttag)
  • Stora parkeringen: 2 stolpar (4 uttag)
  • Lilla parkeringen bakom SméJohan: 2 stolpar (4 uttag)

PARKERING

Det finns flera parkeringsområden vid infarterna till Högbo Bruk. Vanligen är parkeringen kostnadsfri, med undantag för några dagar per år då det är större evenemang. Detta står i så fall angivet på evenemangssidan.

Husbil och husvagn

Dagtid parkerar husbilar gratis på brukets parkeringsplatser. Du som planerar att övernatta i husbil behöver boka ställplats eller nattparkering.

Grillade korvar på spett.

raststugor & grillplatser

Det finns tre allmänna raststugor och ett tiotal rastplatser runtom bruket och i friluftsområdet. Stugorna är uppvärmda vintertid. Det finns vanligen ved på plats för den som vill göra upp en eld i den öppna eldstaden eller använda grillen utanför, med reservation för att det kan ha tagit slut under dagen. Alla raststugor är handikappanpassade.

Grillplatserna ligger längs vandringsleder och motionsspår. De har olika utrustning utöver eldstaden – vissa har vindskydd, en del har torrtoa och några har båda delarna. I Högbos digitala guide kan du se vilken utrustning varje rastplats har.

NYHETsarkiv

företagarna du möter

Hej! Destination Högbo Bruk här, föreningen som driver företag på bruket och gör allt för att du ska trivas under ditt besök. Vill du veta hur vi jobbar tillsammans för att göra Högbo till ett grymt besöksmål för just dig? Läs mer om det här, eller hälsa på oss och byt några ord. Du är alltid välkommen till oss!

Öppettider

Parkerna och friluftsområdet är alltid öppet. För öppettider hos olika verksamheter, se respektive företag eller sidan med alla öppettider.

Vi förvaltar brukets byggnader, kulturarv och friluftsområde.

Växel: 026-24 00 00 (kl 8–16)