Högbo Bruks digitala guide

Vilma Flood till Högbo

Missa inte folk/blues-himlens nytända stjärna!

Datum: 26/8 (Högbodagen)
Plats: Framför Gamla Herrgården
Tid: 12.00
Parkeringsavgift: 20 kr (i och med Högbodagen)

Låtskrivaren och artisten Vilma Flood från Dalarna släppte sitt debutalbum "Before Sunrise" i maj 2016. Skivan fick ett väldigt fint mottagande av både publik och media och sedan dess har hon turnerat runt i Sverige.

I år har vi äran att presentera henne på Högbodagen, en dag då bruket fylls av loppisbord, mathantverkare och skojiga aktiviteter för hela familjen.

Vilmas musik är varierad på ett skönt och befriande sätt, från kraftfullt ös till det lugna, vemodiga och vackra, men det som framträder allra starkast är Vilmas djupa och vibrerande röst som har förmågan att greppa tag i vem som helst. Nu 2018 är hon snart ute med sitt första fullängdsalbum som producerats av Tobias Fröberg. Han har tidigare gjort album med bland annat Ane Brun och Frida Hyvönen.

Vilma började sin karriär i bluesens värld och kom tidigt att uppträda på många av Stockholms och Dalarnas bluesscener. Blues i all ära, men Vilma hittade sin största inspirationskälla i folkmusiken och genom artister som Melanie, Buffy Saint-Marie, Joan Baez och Ane Brun. Hon har sedan skapat sin alldeles egna blandning av blues, folk och pop tillsammans med musikerna Lars Knutas och Pontus Lundin.

Besök gärna Vilma Floods hemsidalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster eller Facebooksidalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

 

Arrangörer och medias röster om Vilma:

”En av årets intressantaste skivdebutanter är Vilma Flood, som nyligen släppte sitt minialbum "Before Sunrise". Ett knippe fascinerande sånger som, liksom artisten själv, förenar skärpa och charm, frihet och frustration. Många i Dalarna känner redan till Vilma från bluesvärlden, men det här är något annat och sannolikt början på en lång och intressant karriär”

- Musikskribenten Anders Lundquist, Nolltvå

 

”Vilma Flood är en nytänd stjärna på folk/blues-himlen”

- Peace & Love

 

”Personligheten och supertalangen Vilma Flood från Avesta strålar av äkta genuin kärlek till musiken. Hon har en ovanlig öppenhet och nyfikenhet för var musiken bär henne, något som lyser igenom på scen och inte lämnar någon publik oberörd”

- John Strand, Strandgruppen

 

"Vilma Flood inledde kvällen med ett set där det framförallt är hennes röst som står i centrum. Med all rätt, den är verkligen kraftfull och något utöver det vanliga”

- Andreas Homanen, Corren, Linköping

Högbos nyhet