Högbo Bruks digitala guide

Barnkalaset 30/5

Högbo Bruk fylls med roliga och lärorika aktiviteter för barn!

Välkomna på årets stora Barnkalas – en dag då Högbo Bruk fylls med roliga, lärorika och spännande aktiviteter för barn. På Barnkalaset får barnen prova på glasblåsning och ponnyridning, träffa verkliga poliser och overkliga tjuvar, krama Högbos egen kaninmaskot Hierteskutt och mycket, mycket mer!


Datum:
Torsdag 30 maj (röd dag, Kristi himmelsfärd)
Tid: 10–16
Parkering: 20 kr kontant (Obs! Gäller för alla som parkerar i Högbo den 30/5)

Träffa Barnkalasets maskot, Hierteskutt!

Program

Ladda ner fullständigt program med tider, priser och kartaPDF (pdf, 4.1 MB)

Hantverk & Sport

Under dagen kan du prova på aktiviteter som Glasblåsning, Smide, Kanotpaddling, Pilbågsskytte, Minigolf, Mountainbike, Fotboll, Äventyrsbana och Bubbleball. Du kan dessutom träffa flera av SAIK-spelarna som kommer att hålla i en rolig Bandyaktivitet.

Padel är en ny racketsport i Högbo, som kan ses som en blandning mellan tennis och squash. På Barnkalaset har du chansen att testa, men glöm inte att ta med torra gympaskor om det skulle vara en blöt dag!


Djur & Ridning

För dig som är hästintresserad finns det Ponnyridning, men även trevliga Häst & Vagn-turer. Utanför Gamla Herrgården har du möjligheten att prova på Ponny-agility.

Tyvärr var islandshästarna tvungna att ställa in sin aktivitet, men det finns fortfarande ponnyridning!

I Högbo Bruks Smådjurspark kan du hälsa på våra söta kaniner, getter, lamm, får, ankor och minigrisar. Här kommer du även kunna leka Gissa Bajset! På Barnkalaset kan du också titta på en spännande Kaninhoppningstävling.


Motor & Fordon

Rallybilar, Ambulans, Polisbil och Brandbil - mycket finns det att se för den fordonsintresserade! Här får du både provsitta fordonen och träffa de som kör dem.


Barnteatern mitt ibland oss

Fröken Hiertas Försvunna Kristallkrona
Något har blivit stulet från Gamla Herrgården! Kan det vara tjuven Holm som stryker omkring? Var finns stöldgodset som ligger gömt någonstans på bruket? Håll ögonen öppna och hjälp Konstapel Rask att hitta tjuven!

Fröken Hiertas Försvunna Kristallkrona är en minst sagt levande form av barnteater där konstapeln och tjuven rör sig fritt på området under dagen. Om du ser konstapeln eller tjuven - tveka inte att hjälpa till!


Annat skoj

Testa turen i Barnkalasets Fiskdamm, få en häftig Ansiktsmålning och se när Ralf Täljer Sälgpipor. Lär dig sposortera rätt genom att spela Sopbasket eller Gissa & Vinn på Högbo Brukshotell.

Om du är sugen på ett gäng kluriga frågor så kan du gå Barnkalasets Vattenrunda, en tipsrunda om vårt viktiga vatten! Du kan också gå på Skattjakt med en App.

Bygg ihop din egen träbil tillsammans med Högbo Bruks snickare och färglägg bilen så långt fantasin räcker! Hjälp rörmokaren att koppla ihop rören rätt så att han får igång vattnet till alla törstiga barn!


När magen kurrar

Mumsig mat kommer att finnas på Gruvstugan, Högbo Qvarn, Högbo Brukshotell och Golfrestaurangen, samt försäljning av Korv, Hamburgare och Pizza i olika matstånd på området. Självklart har vi också Sockervadd!

Högbos nyhet

Att tänka på inför kalaset
Barnkalaset är vanligtvis ett välbesökt evenemang och det kan stundtals bli trångt på väg 272. Vi hoppas att alla våra besökare visar hänsyn i trafiken och underlättar särskilt för trafikanter som behöver passera på väg mot andra destinationer.