Högbo Bruks digitala guide

Högbodagen 25/8

Stor-loppis, livemusik och roliga aktiviteter

Datum: 25/8
Tid: 10–16
Parkeringsavgift: 20 kr (kontant)
Program: Kommer senare i sommar

Högbodagen är en härligt jordnära marknadsdag där du kan handla god lokalproducerad mat, prova på naturnära aktiviteter för både stora och små samt lyssna på livemusik vid serveringen.

Den populära loppisen fyller de stora gräsytorna runt Gamla Herrgården. Här kan du göra dina bästa loppisfynd och kanske kränga sådant du själv inte behöver längre.
Tidigare år har stor-loppisen haft runt 200 säljare. Håll utkik efter bokningsstart!

Välkommen till en riktigt lokal marknadsdag!

Boka loppisplats

Ring 070-351 74 54 för att boka plats. (100 kr per 6x4 m. Eget bord medtages. Insläpp 07.00)

Anmälan till matmarknad

Vill du sälja delikatesser på vår matmarknad under Högbodagen? Läs vår inbjudan för mer information.

Förra året kunde du bland annat prova på att paddla kanot, rida på ponnies, åka häst och vagn, klättra i träd med sele (precis som en arborist!) och äventyra bland trädtopparna i äventyrsbanan.

En motorsågsskulptör fanns på plats för att såga något unikt och häftigt ur en stor stock. I Gamla Herrgården berättade Konsul Göransson historien om Högbo för den nyfikne. Vid två tillfällen hade du chansen att se och lyssna till hur fårvallning går till, då brukets egna fåraherde höll en uppvisning med vallhundarna.

Vid Högbodagens matmarknad fanns det mumsiga delikatesser och lokalt producerat mathantverk att köpa med sig hem. För den som ville få i sig något gott och mättande på plats fanns en hel del serveringar att välja från under dagen. Och medan du åt bjöd vi på härlig livemusik intill serveringen!

Just nu är vi i full gång med planeringen för Högbodagen 2019 och satsar såklart på ett minst lika fullspäckat program som förra året! Mer information kommer senare i sommar.

Högbos nyhet

SKOGENS DAG
Den 25/8 anordnas även Skogens Dag i Högbo, kl 10–15. En dag som vänder sig till både vuxna och barn med ett intresse för skog och natur. Du som besökare får träffa företag och organisationer med koppling till både skog, natur, friluftsliv och djur.

För mer information och frågor kontakta Skogsstyrelsen.