Högbo Bruks digitala guide

Filmer

Inget Högbo - Inget Stål
Det kan vara svårt att förklara med ord hur fantastiskt något är, ofta måste det upplevas. Med denna film hoppas vi att ni får en känsla av Högbo som det levande bruk det är idag. En glimt av hantverket, aktiviteterna, maten och den fantastiska naturen. Allt samlat i en kulturhistorisk miljö där ståltillverkningen utvecklades och tog fart. Inget Högbo - Inget stål, brukar vi säga. Och vad vore Högbo i all sin glans, om inte stålet vårat fanns?

 

Högbodagen
På Högbodagen fylls Högbo Bruk med hundratals loppisbord, god mat och naturnära aktiviteter för både stora och små. Vi har en fullspäckad dag med fina fynd, glada skratt och massor av frisk luft. Hjärtligt välkommen på Högbodagen – alltid sista söndagen i augusti!

 

Eldkvällar
När höst blir vinter och dagarna känns korta och mörka, bjuds folket in till eldkvällar i Högbo. Vid tre tillfällen kan du strosa omkring i eldarnas sken bland kvällsöppna butiker, hantverkare och mysiga aktiviteter.

 

The Making of a Glass Trophy - World Cup Bandy
Olle Brozén skapar en glastrofé till World Cup Bandy i Högbo Bruks glashytta. Ett fantastiskt hantverk att beskåda! För att beställa en skara glastroféer med det egna klubbnamnet eller annan text, kontakta Glashyttan.


Högbo Outdoor
Oavsett om du vandrar, paddlar, cyklar eller åker skidor så finns spår för dig och din träning. Högbo Outdoor är samlingsnamnet för brukets fyra största arenor inom spår och leder i Gästrikeskogarna. Läs mer om Högbo Outdoors olika arenorlänk till annan webbplats.

 

Miljöbilder över Högbo Bruk