Högbo Bruks digitala guide

Filmer

Inget Högbo - Inget Stål
Det kan vara svårt att förklara med ord hur fantastiskt något är, ofta måste det upplevas. Med denna film hoppas vi att ni får en känsla av Högbo som det levande bruk det är idag. En glimt av hantverket, aktiviteterna, maten och den fantastiska naturen. Allt samlat i en kulturhistorisk miljö där ståltillverkningen utvecklades och tog fart. Inget Högbo - Inget stål, brukar vi säga. Och vad vore Högbo i all sin glans, om inte stålet vårat fanns?

 

Högbodagen
På Högbodagen fylls Högbo Bruk med hundratals loppisbord, god mat och naturnära aktiviteter för både stora och små. Vi har en fullspäckad dag med fina fynd, glada skratt och massor av frisk luft. Hjärtligt välkommen på Högbodagen – alltid sista söndagen i augusti!

 

Eldkvällar
När hösten börjar bli vinter och dagarna känns korta och mörka, då bjuds folket in till Högbo Bruks Eldkvällar. Vid tre tillfällen kan man strosa omkring i eldarnas sken bland kvällsöppna butiker, hantverkare och mysiga aktiviteter.

 

The Making of a Glass Trophy - World Cup Bandy
Olle Brozén skapar en glastrofé till "World Cup Bandy" i Högbo Bruks glashytta. Ett fantastiskt hantverk att åskåda. För att beställa glastrofén med det egna klubbnamnet, kontakta Glashyttan.

 

Miljöbilder över Högbo Bruk