Högbo Bruks digitala guide

"Helig Jord"

En levande installation på Högbo Bruk

Installationen Helig Jord är en blomsterrabatt formad som en sverigekarta, fylld med jord som Eunice Vidals har samlat in från hela landet. Det svenska folket har deltagit genom att skicka jord som betyder någonting för dem - det kan vara jord från en lekplats där någon lekte som barn, jord från kyrkogården där en kär anhörig ligger begravd eller kanske jord från platsen där någon hade sin första kyss.

Helig Jord var en del av festivalen och konstutställningen Sverige en Kärleksdikt år 2017 och en numera permanent levande installation på Högbo Bruk.

Plats: Vid Lusthuset


Vill du att den jord du älskar ska bli en del av installationen Helig Jord? Så här kan du gå till väga:


1. Lägg 3 dl jord i en plastpåse och förslut väl.

2. Skriv med bläck på en lapp (en åttondel av ett A4) varför den jorden betyder mycket för dig.

Skriv ditt namn, orten och landskap varifrån jorden kommer samt årtal. Åldern kan vara intressant om det är ett barn eller en mycket gammal person som skickar jorden.

Din lapp och berättelse blir en del av konstverket Helig Jord. Den kan komma att synas tillsammans med blomsterrabatten, så var varsam med att skriva ut dina eller andras personuppgifter.

Lägg lappen i ett kuvert och lägg kuvertet bredvid påsen med jorden.

3. Skicka allt i ett annat kuvert märkt "Helig Jord" till:

Högbo Bruks AB
Box 136
811 22 Sandviken

Du kan ockå lämna in ditt kuvert till kiosken på bruket om du bor i närheten eller har vägarna förbi.


Translation:

Just nu flyttar vi rabatten "Helig Jord" till en annan plats i parken. Vi uppdaterar på denna sida när rabatten är klar. Och ja, självklart följer den heliga jorden som ni har skickat med i flytten!