Högbo Bruks digitala guide

Högbo Gårdshandel

En plats, ett företag eller ett tänk?

Högbo Gårdshandel är faktiskt alla tre. Vi driver lantbruk, mathantverk och hantverk på Högbo Bruk och arbetar i vardagen med både integration och hållbarhet. Här på bruket har vi en hel livsmedelsproduktion från frö till kassa, från vaktelägg till ystningskar, och all kompetens som behövs på ett hållbart lantbruk.

En grupp grisar njuter av solskenet tillsammans med sin skötare, som sitter på marken och kliar en av grisarna på magen. 

Eftermiddagspaus i hagen. De djurraser vi har valt är sådana som är trevliga mot varanda, har jämna temperament och uppför sig fint mot djurskötarna. Då vet vi att de trivs och mår bra.

Made in Högbo är vår egen kvalitetsmärkning för hållbara livsmedel. Grunden för våra råvaror är att de grödor vi odlar är ekologiska och Krav-märkta samt att alla djur ska ha fria ytor att röra sig på och möjlighet att utöva sina naturliga beteenden.

Den sociala hållbarheten är inte bara ett mål, den är också ett av våra viktigaste redskap tack vare den kunskap som kommer hit med medarbetare från världens alla hörn!

En kvinna arbetar med detaljerad dekoration till en prydnadskrans. 

Våra egna hantverk, Högbo Crafts, är en annan viktig del av verksamheten. Vår strävan efter hållbarhet gör att vi gärna tillverkar och lagar saker själva. Det ger oss samtidigt möjlighet att anställa och sysselsätta duktiga hantverkare som bidrar till bruket och håller hantverkstraditionerna levande.

Omslaget till magasinet Andra Chansen, där fyra leende personer står bland frodig grönska. 

Högbo Gårdshandel är en arbetsplats där människor med olika bakgrunder och förutsättningar får växa, integreras i samhället och utvecklas på sina egna villkor.

Tänkvärda intervjuer med flera av våra medarbetare.

Gårdsbutiken ligger i den charmiga röda stallängan från 1700-talet.

I Gårdsbutiken hittar du ett urval av Högbo Gårdshandels goda, hållbara matvaror och omsorgsfullt gjorda hantverk.