Högbo Bruks digitala guide

Made in Högbo

I Högbo Brukshotells restaurang är maten baserad på närproducerade råvaror som odlats och förädlats här på bruksområdet. Vi kallar det "Made in Högbo".

Högbo Brukshotell berättar...

- Mat tycker vi är väldigt gott, men också väldigt viktigt på många sätt. Känslan av att äta något som inte bara är gott och vackert, utan också producerat på ett hållbart sätt.

Högbo Gårdshandelsförening

Högbo Gårdshandelsförening är en ideell förening som startades i samband med Made in Högbo-projektet. Ett projekt som skapar integration, sysselsättning och fantastiska råvaror.

Made in Högbo

På brukets ängar finns både får, lamm, grisar, kor och ankor. Grisarna har en damm att bada i, massor med lera att böka i och alla djur har gott om utrymme. Köttet förädlas på bruket i det egna charkuteriet. 

Vi har även ett ysteri i Gamla Herrgården, där det ystas egna ostar som Gruvstugans Blå, Hiertas och Brukets Kittost. 

Duktiga trädgårdsarbetare från bland annat Burma odlar grödor som tomater, betor, kål, potatis och morötter i Högbo Bruks egna växthus och friland.

I den lilla bagarstugan och på hotellets bageri bakas bland annat brukets egna tunnbröd och limpa. Vaktelhuset i smådjursparken levererar nyvärpta ägg till restaurangen varje dag. I Högbos bikupor produceras det flitigt honung och i skogarna runt omkring oss hämtas det svamp och bär.

Alla råvaror används sedan till menyerna i Högbo Brukshotells restaurang och säljs i Gårdsbutiken på bruket, samt hotellets egna butik Made in Högbo & Vänner. 

Högbo Brukshotell fortsätter...

Vi känner stolthet över vår närproducerade mat inom "Made in Högbo" och trygghet i vetskapen att våra djur har det på bästa sätt i Högbo.

Vill du veta mer om Made in Högbo? Besök Högbo Brukshotells hemsida härlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster där Made in Högbo är sammanfattat i både film och text!