Högbo Bruks digitala guide

Människorna på Högbo Bruk

Högbo Bruk är en arbetsplats där vi ser olikheter som en styrka. Hos oss får människor växa även om de inte har hundraprocentig arbetskapacitet. Här ställs inte frågan vad du inte kan och inte klarar av. I stället handlar det om att ta till vara din talang och att faktiskt göra det bästa möjliga av den arbetsförmåga du har.

I Högbo Bruks AB arbetar 130 personer, varav de allra flesta i arbets­marknads­politiska åtgärder. Möt några av medarbetarna i porträttintervjuer från 2016/2017/2019 där de berättar om sina liv och sina jobb.

I magasinet Andra chansen kan du läsa om människorna på Högbo Bruk. Reportagen hittar du här:

 • De fann framtiden i Högbos chark
  Yazan Qaiem har varit nära döden två gånger och kämpat sig igenom många svårigheter, tack vare sin kärlek till livet. Han och kollegan Sameer har funnit sig till rätta på Högbo Bruk.
 • Högbos friland blev Ku Kues gröna fristad
  Ku Kue flydde springande från sitt hem i Burmas djungel när han var åtta år gammal. I 17 år levde han i ett flyktingläger i Thailand innan han kom till Sverige som kvotflykting. I dag är Ku Kue en omt...
 • Från kriget i Burma till en bagarstuga i Högbo
  Från krigshärjade Burma via flyktingläger i Thailand till en röd liten bagarstuga i Högbo. Jo Re har under hela sin dramatiska livsresa haft brödbakningen med sig som intresse och yrke.
 • Med fullt fokus på det friska
  Erica och Therese vet hur det är att känna sig kasserade. I Högbo Bruk är de både behövda och uppskattade trots sina sjukdomar. Här utgår allt från det friska hos varje människa.
 • Ledaren som gillar att bygga lag
  Saik-profilen Arne Anderstedt kan inte bara bygga bandylag. Som chef på Högbo Bruk formar han också framgångsrika arbetsgrupper. Receptet: Olikheter ger dynamik. Eldsjälar måste få utrymme. Alla behöv...
 • Chauffören som fick en ny chans på bruket
  Företaget hade gått i konkurs. Själv hade han drabbats av hjärtinfarkt och depression. Ekonomin var slagen i spillror. Innan hyran skulle betalas hade han 3 900 kronor att leva på.