Högbo Bruks digitala guide

Raststugor

Tel: 026-24 00 00

På fritidsområdet finns det flera trevliga raststugor för dig som vill ta en vilopaus. Sigrids Stuga (vid smådjursparken) står öppen kl 07.00-16.00 alla dagar året runt. Uddstugan och Svartviksstugan, som båda ligger efter promenad- eller vandringsleder står öppna kl 07.30-15.30 alla dagar förutom midsommarafton, julafton och nyårsafton.

Stugorna är uppvärmda vintertid, men det finns ved på plats för de som vill göra upp en eld i den öppna eldstaden eller använda grillen utanför*. Alla stugor är handikappanpassade.

Aktuell information om eldning och brandrisk

Stugorna är utmärkta för både utflykten och festen. Från kl. 15.30 kan Uddstugan och Svartviksstugan hyras hos Äventyrsservice. Sigrids Stuga i lekparken är ej till uthyrning.

Husdjur är ej tillåtna i raststugorna. Sällskap med hund hänvisas till Gruvstugans övervåning för en fika eller paus inomhus.  

Obs!

  • Vecka 17 (2019) är Uddstugan stängd på grund av renovering.
  • Ockupera inte en grill i flera timmar. Tänk på att visa hänsyn till andra som vill grilla.
  • Plocka upp skräp efter dig.
  • Spela inte hög musik som stör andra besökare.
  • Egna grillar är ej tillåtet på området

*Tänk på att veden kan ha tagit slut under dagen och att det ej är en garanti att det finns ved på plats. Notera även att vi sommartid ej tillhandahåller ved vid grillplatsen i lekparken. Detta p.g.a. brandrisk i närhet till smådjursparken.

Sigrids Stuga

Sigrids Stuga

Uddstugan

Uddstugan

Svartviksstugan

Svartviksstugan