Turistinformation: 026-24 00 00. Mån–Fre: 8–16

Högbo Bruk

Bruksboden

Personligt hantverk, konsthantverk, souvenirer och omtänksamma presenter från trakten. Besök Bruksboden i Högbo Bruks fantastiska gamla stallänga!


ÖPPETTIDER

Mån–fre 10–17.
Vi arbetar tillfälligt även med nya Gårdshandeln och kan ha stängt med kort varsel. Ring gärna om du vill vara säker på att vi har öppet!

Nu heter vi Bruksboden!

Högbos goda matvaror finns numera i vår nyöppnade butik Gårdshandeln, bara några meter bort tvärs över innergården.
Besök Gårdshandeln

Gårdsbutiken får ett nytt namn – Bruksboden – och en ommöblering som vi ser fram emot. Vi gläds också åt att fylla hyllorna med ett ännu större utbud av hantverk och presenter. Några nya spännande tillskott väntar dessutom under hösten. Kom och se!

Vi hoppas att du har överseende med lite stök innan vi har kommit i ordning!

Avvikande öppettider under året

Dag

Tid

Eldkvällar 17/11, 24/11 och 1/12, även dagtid

Stängt

Julmarknad 11/12

Stängt

Jul 24–26/12

Stängt

Nyår 31/12 och 1/1

Stängt

Onsdag 5/1

Stängt

Trettondag jul 6/1

Stängt

Barnkalaset (Kristi Himmelfärdsdag) 26/5

10–16

Nationaldagen 6/6

10–15

Midsommar 24 och 25/6

10–15

En ramp leder upp en till dörr i en rödmålad timmerbyggnad med vackra gammaldags detaljer. 

Hantverk, textil och personliga presenter

Vill du ta med lite Högbo-känsla eller en souvenir hem? Gillar du vackra, handgjorda saker som du kan ha god nytta av i vardagen?

Här hittar du den där speciella presenten till någon du tycker om. Från våra egna ateljéer kommer hemtextil, kläder, äkta silver­smycken och natur­slöjd, gärna med inslag av upcykling och återbruk. Allt handgjort är förstås unika exemplar och inget föremål är identiskt likt något annat. Utvald heminredning från andra krea­törer i trakten finns också.

Om du är sugen på konsthantverk kan du hitta alster i glas, keramik och järn här, gjorda av brukets sköna konstnärer.

När du unnar dig något från Högbo blir det dessutom en present med lite extra omsorg om miljön. Allt på hyllorna är tillverkat så lokalt som möjligt, så bidrar du till kortare transporter och fler lokala arbetstillfällen. Bra va?

Vi finns i ett historiskt stall

En charmig bod – med en inneboende karaktär?

Den röda stallbyggnaden där Gårdsbutiken ligger är en välkomnande och trivsam plats där historien sitter i väggarna. Det är lätt att föreställa sig gamla tiders hästar stående i de bevarade spiltorna där Vagnsmuseet huserar idag.

Men spökar det i den gamla stallängan? Nej, självklart inte! Så säger alla – tills de ser något i ögonvrån första gången, vänder sig om och upptäcker att ingen är där.

Vem kan det då vara som (inte) går igen i stallet? Kanske någon av kuskarna eller stalldrängarna från brukets storhetstid? Eller en noggrann trädgårdsmästare som fortfarande vill se om sina redskap i trädgårdsboden? För inte är det väl vinden som skapar skuggor i ögonvrån, doftar oförklarligt av hö och får inramade tavlor att falla till golvet?

Oavsett vilket är stallbyggnaden en plats med vänlig atmosfär, där nya tider möter gamla och där vår historia väcker glädje och nyfikenhet.

Gjort med kärlek i Högbo

Högbo Gårdshandel är ett socialt företag med tre ben att stå på: hållbart lantbruk, gott mathantverk och hantverk med skaparglädje. Hjärtat i verksamheten är att finnas som en trygg plats för människor som behöver utvecklas i arbetslivet och jobba efter sina egna förutsättningar. Allt detta gör vi med kärlek.

Läs mer om Högbo Gårdshandel

Våra goda matvaror hittar du i Gårdshandeln tvärs över innergården