Turistinformation: 026-24 00 00. Mån–Fre: 8–16

Högbo Bruk

Gårdsbutiken

Närproducerade matvaror och omsorgsfullt gjort hantverk från trakten samsas med glass på sommaren och trivsam miljö året om!


ÖPPETTIDER

Mån–fre 10–17. Helger 10–15

Kontakt

Här köper du Högbos egna matvaror

Du som vill ha med dig en smakbit av Högbo hem, du har hittat till rätt ställe. I Gårdsbutiken hittar du ett brett sortiment av bland annat bröd, ost, chark och grönt från Högbos eget varumärke Made in Högbo, ekologiska och hållbara livsmedel som är gjorda med kärlek här på bruket. Här finns också utvalda varor som rapsolja, honung och sötsaker från flera lokala mathantverkare med samma känsla för god mat som vi själva har.

Upptäck det Lokala hantverket

Vi har både bruksföremål och konsthantverk i hyllorna. Från ateljéerna på bruket kommer konstglas och skulpturer, smycken och kläder, naturslöjd, smide och textil. I grannskapet har vi många fristående hantverkare som tillverkar ljus, tvålar, linoljesåpa, keramik och annat som du också hittar i Gårdsbutiken. Kort sagt: här finns den perfekta, annorlunda presenten med personlighet och kvalitet!

Tre mumsiga storsäljare

ost

Tomater

Fröknäcke

Avvikande öppettider under året

Dag

Tid

Julafton 24/12

Stängt

Juldagen 25/12

Stängt

Annandag jul 26/12

Stängt

Nyårsafton 31/12

Stängt

Nyårsdagen 1/1

Stängt

Tisdag 4/1

Stängt

Onsdag 5/1

Stängt

Trettondag jul 6/1

Stängt

Barnkalaset (Kristi Himmelfärdsdag) 26/5

1016

Nationaldagen 6/6

1015

Midsommarafton 24/6

1015

Midsommardagen 25/6

10–15

Logotyp för Made in Högbo

Made in Högbo-kasse

Beställ en fin kasse med närproducerade matvaror och lokalt hantverk ur vårt sortiment. Ring eller mejla oss i förväg så kan du hämta och betala din kasse när du behöver den.

Gjort med kärlek i Högbo

Mat som gör gott hela vägen

Från växthus och friland, hagar och vaktelhus kommer våra hållbara råvaror. De förvandlas till goda livsmedel i brukets eget ysteri, charkuteri, bageri och grönsakskök. Där arbetar duktiga mathantverkare med att göra det bästa av alla råvaror. Kryddorna, kunskaperna och de olika kulturerna i skön förening lockar fram de bästa av smaker!

Handgjort med omsorg

Att laga det som är trasigt och skapa nytt när det behövs, det är klok hushållning tycker vi. Därför har vi många skickliga händer på bruket som reparerar, bygger och skapar en fin och trivsam miljö för både två- och fyrbenta medarbetare. Och så finns här många kreativa själar som inte kan motstå lusten att skapa, pyssla och göra vackra saker som gläder ögat och själen.

här växer människor

Högbo Gårdshandel är ett socialt företag med tre ben att stå på: hållbart lantbruk, gott mathantverk och brukshantverk med skaparglädje. Hjärtat i verksamheten är att finnas som en trygg plats för människor som behöver utvecklas i arbetslivet och jobba efter sina egna förutsättningar. Allt detta gör vi med kärlek.

promenera lantbruket runt
med högboguiden

I den digitala kartan Högboguiden hittar du en härlig promenadrunda som bär förbi grisarna, bina, fåren, växthusen, frilandet och en massa andra fina platser. Leden heter Djur & Odlingar.

Handla i Högbo

När du gillar lokalt hantverk, vackra föremål som har formats av en kunnig hantverkare som du själv kan besöka och prata med – då vet du var du hittar oss.

Och du, Högbos goda mat är en klockren present till finsmakaren i ditt liv.

Här hittar du den unika presenten, den du inte kan motstå. Unna dig själv eller skäm bort någon du gillar.