Turistinformation: 026-24 00 00. Mån–Fre: 8–16

Högbo Bruk

Kommunikatör & Evenemangsproducent – Vikariat

Om Högbo Bruk

Högbo Bruk är Sandvikens största rekreationsområde. Här finns friluftsliv, sport, konsthantverk, shopping, evenemang, kulturhistoria, mat och boende. Allting omgärdat av herrgårdarna, de röda längorna, kvarnen, stallet och bruksparken som ger Högbo dess karaktär och minner om det som varit.

Varje år kommer en halv miljon besökare hit för att njuta av livet och utmana sig själva. Det 100 hektar stora bruksområdet är både en historisk plats och ett modernt levande bruk. Här växte det järnbruk fram som skulle bli startskottet till stålföretaget Sandvik. Området Högbo Bruk ägs, förvaltas och utvecklas av Högbo Bruks AB på uppdrag av Sandvikens Kommun.

I Högbo Bruks AB arbetar 115 personer varav de allra flesta via arbetsmarknadspolitiska åtgärder. En del har funktionsnedsättningar, andra är på väg in i det svenska samhället. Vi tar till vara på varandras kunskaper, kulturer och drivkrafter. Här har alla möjlighet att utvecklas i sin egen takt. Det ger en enorm bredd och dynamik i allt vi gör tillsammans!

Arbetsuppgifter

Högbo Bruks AB söker en kommunikatör och evenemangsproducent som ska arbeta operativt och strategiskt med marknadsföring, information och evenemang. Du kommer att ingå i en arbetsgrupp om 2-3 personer och stötta upp teamet medan gruppens kommunikationsansvarige är föräldraledig. Högbo Bruks VD kommer att ansvara över kommunikationen under vikariatet, medan din roll huvudsakligen innebär att arbeta med löpande arbetsuppgifter.

Som kommunikatör på Högbo Bruk arbetar du mångsidigt, effektivt och flexibelt med organisationens olika kommunikationskanaler såsom hemsida, sociala medier och trycksaker. Du kommer även att producera och förmedla intern information, exempelvis medarbetarutskick, månadsblad och personalkataloger. Arbetet omfattar grafisk formgivning, layout, text, foto och film, men även att ordna skyltning, hänvisningar och annan fysisk turistinformation på området. Du är snabbfotad och arbetar effektivt med brådskande uppgifter.

Du kommer att ha en stor roll inom evenemangen som genomförs på området, och tillsammans med kommunikationsteamet producera och förverkliga planerna. Allt från bokningar av aktörer och musik till produktion av evenemangets marknadsföring och skyltning. Som evenemangsproducent i Högbo arbetar du självständigt och ofta på egen hand. Några exempel på evenemang är valborgsmässoafton, midsommarfirande och julmarknad.

I rollen arbetar du kontinuerligt med uppdrag från den ideella företagarföreningen Destination Högbo Bruk. Arbetsuppgifterna har sin utgångspunkt i föreningens årliga verksamhetsplan, som är en kommunikation- och evenemangsplan.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har ett stort intresse för kommunikation och evenemang. Du har gärna en utbildning inom området eller arbetslivserfarenhet som gör dig nyfiken och bekväm i rollen. Du har god vana att arbeta i Adobe Creative Cloud, främst InDesign, och ett stort intresse för bild- och textproduktion. Tydliga budskap, på smart och enkel svenska, är din grej! Du är noggrann i ditt arbete, och samtidigt stor respekt för deadlines och effektivitet.

För att trivas i rollen som kommunikatör och evenemangsproducent på Högbo Bruk behöver du vara ambitiös, ansvarstagande och kunna ta egna initiativ och beslut vid behov. Som person är du positiv, lösningsorienterad och bidrar med härlig energi till gruppen. God samarbetsförmåga och ett öppet sinne för olikheter kommer du långt med på Högbo Bruk. Här jobbar många människor i arbetsmarknadspolitiska åtgärder och det är vår gemensamma uppgift att stärka varandra och på så vis främja varje individs personliga utveckling.

Körkort B är ett krav då vi arbetar över ett stort område. I tjänsten förekommer även kvälls- och helgarbete vid evenemang.

Ytterligare meriterande kunskaper:

  • Photoshop och/eller Lightroom
  • Sitevision (eller liknande webbpubliceringsverktyg)
  • Word
  • Powerpoint
  • Filmredigering, helst i Premiere Pro
  • Drönarkörkort/vana att flyga drönare

Om anställningen

Vikariat, heltid 100 %, under perioden 01-11-2023 – 31-12-2024. Rekryteringsarbetet sker
löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Frågor gällande rekryteringen besvaras endast via mejl.

Kontaktpersoner

Sofia Schyllner
Kommunikationsansvarig
E-post: sofia.schyllner@hogbobruk.se

Olof Östblom
VD
E-post: olof.ostblom@hogbobruk.se

Ansökan

Ansök senast: 2023-10-01
Referensnummer: 91-23

Övrig information

Information till rekryteringskonsulter och annonssäljare: Högbo Bruks AB gör aktiva val när det gäller var vi vill exponera våra platsannonser och vilket stöd vi vill ha i rekryteringen. Vi kommer inte att köpa tjänster eller annonsplats för en pågående rekrytering och ber er därför att inte kontakta oss med sådana erbjudanden.