Turistinformation: 026-24 00 00. Mån–Fre: 8–16

Högbo Bruk

Platschef

Om Högbo Bruk

Högbo Bruk är Sandvikens största rekreationsområde. Här finns friluftsliv, sport, konsthantverk, shopping, evenemang, kulturhistoria, mat och boende. Allting omgärdat av herrgårdarna, de röda längorna, kvarnen, stallet och bruksparken som ger Högbo dess karaktär och minner om det som varit.

Varje år kommer en halv miljon besökare hit för att njuta av livet och utmana sig själva. Det 100 hektar stora bruksområdet är både en historisk plats och ett modernt levande bruk. Här växte det järnbruk fram som skulle bli startskottet till stålföretaget Sandvik. Området Högbo Bruk ägs, förvaltas och utvecklas av Högbo Bruks AB på uppdrag av Sandvikens Kommun.

I Högbo Bruks AB arbetar 115 personer varav de allra flesta via arbetsmarknadspolitiska åtgärder. En del har funktionsnedsättningar, andra är på väg in i det svenska samhället. Vi tar till vara på varandras kunskaper, kulturer och drivkrafter. Här har alla möjlighet att utvecklas i sin egen takt. Det ger en enorm bredd och dynamik i allt vi gör tillsammans!

Arbetsuppgifter

Högbo Bruks AB söker en platschef som brinner för att utveckla människor och att leda och utveckla arbetslagen och arbetet på Högbo Bruk. Vi vill fortsätta att vara Sandvikens gröna lunga med bästa möjliga förutsättningar för rekreation, fritids- och friluftsaktiviteter med människan i centrum. Rollen passar dig som trivs med ett omväxlande arbete med stora möjligheter att påverka och utveckla. Tjänsten innebär främst att leda och styra arbetet och utvecklingen ute på Högbo Bruks olika avdelningar, och om du själv är praktiskt lagd är det självklart en merit. Vi har allt från verkstad och snickeri till olika park- och servicegrupper. Vanliga arbetsuppgifter:

  • Tillsammans med arbetsledarna leda det dagliga arbetet med drift, underhåll och skötsel.
  • Planera, leda och driva byggnationer och renoveringar på området.
  • Ha nära kontakt med samarbetspartners, både i form av entreprenörer och gällande våra arbetsmarknadsinsatser.
  • Vara delaktig i upphandlingar och inköp inom verksamheten.
  • Ansvar för verksamhet, personal och arbetsmiljö.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har erfarenhet av att leda människor och verksamheter, gärna inom fastighetsförvaltning eller byggbranschen. Du trivs med omväxlande arbetsuppgifter, självständigt arbete och har stort tålamod. God samarbetsförmåga och ett öppet sinne för olikheter kommer du långt med på Högbo Bruk. Här jobbar många människor i arbetsmarknadspolitiska åtgärder och det är vår gemensamma uppgift att stärka varandra och på så vis främja varje individs personliga utveckling. Att lyssna, inspirera och motivera andra kommer naturligt för dig, likväl som att sätta gränser och fatta snabba beslut.

Som person är du ansvarstagande, lösningsorienterad och anpassar ditt arbete efter de förutsättningar och resurser som ges. Det är viktigt att du har god kommunikativ förmåga både i tal och skrift. Körkort B är ett krav då vi arbetar över ett stort område. I rollen förekommer även visst kvälls- och helgarbete.

Om anställningen

Tillsvidareanställning, heltid. Tillträde sker så snart som möjligt. Rekryteringsarbetet sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

Kontaktpersoner

Olof Östblom
VD
E-post: olof.ostblom@hogbobruk.se

Ansökan

Ansök senast: 2023-10-01
Referensnummer: 90-23

Övrig information

Information till rekryteringskonsulter och annonssäljare: Högbo Bruks AB gör aktiva val när det gäller var vi vill exponera våra platsannonser och vilket stöd vi vill ha i rekryteringen. Vi kommer inte att köpa tjänster eller annonsplats för en pågående rekrytering och ber er därför att inte kontakta oss med sådana erbjudanden.