Turistinformation: 026-24 00 00. Mån–Fre: 8–16

Högbo Bruk


Saker att göra i coronatid

Motion, kulturmys eller utomhusmöte? Här finns gott om plats!

Nu i virustider ska vi undvika att ha närkontakt med andra, men det innebär inte att man måste stanna inomhus. Tvärtom är det bara bra att komma ut i friska luften, vara i solskenet och röra på sig.

Här tipsar vi om sånt du kan göra i Högbo på egen hand eller i litet sällskap. Vi fyller på fler tips löpande.
(Uppdaterad 9 april)

Men du, håll dig uppdaterad på Folkhälsomyndigheten Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. för läget kan alltid förändras.

Bingobricka med bilder på vårtecken som insekter, växter, fåglar och djur. I bakgrunden en solig vitsippsbacke. 

Leta vårtecken med Naturhistoriska riksmuseets vår-bingobrickor som passar både barn och vuxna. Bonuskunskap om vårens djur och natur får du på köpet! Hämta vårbingot här. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Besök smedjan där järnet alltid är varmt och butiken är full av traditionellt hantverk av högsta klass!

Få en inspirationskick i Glashyttan där färgstarkt glashantverk och underfundig humor möter det historiska Högbo. Visste du att du kan se unikt konstglas från flera olika utställningar här?

Upptäck Högbos många grillplatser – har du provat alla? (Är du helt säker, för det finns ganska många?) Vilken gillar du bäst? Med Högboguiden Öppnas i nytt fönster. kan du hitta allihopa.

Är det fler sällskap vid grillen? Turas om så att alla får grilla, och kom ihåg att hålla avståndet. Smaklig måltid!

Kiosken har öppet dagligen 10–17. Här finns broschyrer och information att hämta, och du som vill stoppa något gott i fickan till senare hittar både ätbart och drickbart här.

Väck fotografen inom dig! Leta fram kameran och torgvantarna – inspirationen finns redan här. Du kan också utmana dig lite extra med en fotoutmaning, t.ex. dessa från Önskefoto Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Dela gärna dina bilder på vår Facebooksida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Spela padel på någon av padelbanorna. Här behöver du tre medspelare – men bollsinne och förkunskaper är inget krav. Bokar gör du online och bollar säljs i kiosken.

Promenera med Konsuln. Dra på dig de bekvämaste skorna och långlyssna på Sandviks suveräna podcast om Göran Fredrik Göransson Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och hans livsgärning, samtidigt som du bokstavligt talat går i hans fotspår. (Funkar så klart också bra i Sandviken!)

En man och två barn cyklar mountainbike i skogen

Högbo MTB-arena bjuder på fantastisk cykling på fina och välmarkerade stigar. Du som inte har cykel med dig kan hyra vid Sportcentralen. Missa inte teknikområdet med rastplats för de yngre!

Cykelbingo finns också, alltså promenadbingo fast på cykel längs MTB-spåret Tompa, en lättcyklad led på 4 km. Bingobrickor säljs i kiosken, 20 kr/st.

Spela 5 i rad med de minsta och alla andra med barnasinnet i behåll. Spelplaner kan du hämta i kiosken och Gårdsbutiken eller skriva ut själv.

Spela promenadbingo runt sjön. Slingan är 3,7 km med grillplats efter vägen vid Ålhus och fin natur hela vägen. Bänkar är utsatta efter slingan för att vila trötta ben. Brickor säljs i kiosken, 20 kr/st.

Rödmålad timrad byggnad i vacker omgivning

Fika på Gruvstugan som har ställt fram bord med bänkar så att du som vill kan äta utomhus!

Fiska i Dammsjön vid den handikappanpassade fiskerampen eller vid rastplatserna längs ån. Fiskekort säljs vid Sportcentralen, 20 kr/dygn.

Prova de fina löpspåren som utgår från Sportcentralen och utegymmet – båda är gratis. Dusch och bastu vid brukets kiosk kostar 40 kr/tillfälle (om du inte redan har klippkort eller årskort).

Björk & Berries erbjuder dofter från naturen och en stor variation på tvålfronten. Handfat finns vid entrén så att du kan tvätta händerna!