Turistinformation: 026-24 00 00. Mån–Fre: 8–16

Högbo Bruk

Mat & fika

En lätt lunch, en god långfika eller en middag att drömma om länge efteråt? Här finns alternativen för alla olika smaker och plånböcker!

Julens goda smaker

I Högbo gillar vi det som är hållbart. Därför har vi skapat goda smakupplevelser baserade på ytterst medvetna råvaruval. Närodlat så klart! 

Oavsett om du väljer att njuta av julens goda smaker på Högbo Qvarn eller Högbo Brukshotell så kommer din mat att präglas av hållbart producerade råvaror från våra egna hagar och odlingar så långt det går.

Högbo Qvarn

Ett dignande klassiskt julbord i den gamla kvarnen på bruket.

Högbo Brukshotell

En julinspirerad gourmetupplevelse i hotellrestaurangen.

Kaféer & Restauranger

Mån–fre 10–15, lör-sön 11–16

I den charmiga 1800-talsstugan intill friluftsområdet serveras kaffe, matiga mackor och legendariskt gott fikabröd. På sommaren finns det glass och under skidsäsongen finns varm soppa för alla frusna vinterälskare. Barnvänligt, hundvänligt och hemtrevligt.

Alla dagar 7–10, 12–23

Välkommen in på frukost, lunch, middag, efterrätt och fika. Trivsamt och prisbelönt för både hållbarhet och riktigt bra mat. Boka gärna!

Stängt fram tills julborden öppnar den 25/11

Njut av vällagad mat och goda bakverk vid en av brukets äldsta byggnader. Mys inne vid någon av brasorna eller på någon av uteserveringarna vid ån.

Glasskafé, minigolf och kvällsöppet!

Vardagar 8–18, helger 8–16 under golfsäsongen

Dagens husmanskost, vegetariska, pasta, pizza och à la carte med salladsbuffé på vardagarna. Till helgen dukas den fräscha italienska pizzabuffén upp. Golfintresse är inget krav för att äta på Sandvikens kanske största uteservering. 

Handla mat och godsaker

Gårdshandeln

Alla dagar 10–17. Fre 2/12: Stängt kl 11–13.

Här finns matvaror från Högbos eget hållbara lantbruk: Säsongens grönsaker, örtkryddor och grönsakskonserver. Fryst sortiment av färdiga köttbullar och stekfärdiga korvar och hamburgare. Växlande utbud av bl.a. stekostar och dessertostar.

Även godis från lokala mathantverkare, kalla drycker och mycket mer.

Kiosken

Alla dagar 10–17. Fre 2/12: Stängt kl 11–13.
Vi arbetar tillfälligt även med nya Gårdshandeln och kan ha stängt med kort varsel. Ring gärna om du vill vara säker på att vi har öppet! Bastun har öppet som vanligt.

Ladda upp med kalla och varma drycker, chips, choklad och godis och annat gott.

Du som ska grilla eller picknicka kan köpa med dig bröd från vårt eget bageri här: Högbolimpa, tunnbröd, fröknäcke och kakor. Grillkol och tändbitar finns också emellanåt, ring gärna och fråga.

Högbos foodtruck

Vi rullar titt som tätt ut vår grymma foodtruck på gatorna i och runt Sandviken. Här säljer Högbo Gårdshandel sina goda närproducerade matvaror från brukets egna odlingar och hagar. Välj bland fina ostar, utsökta charkuterier och dagsfärska bröd och grönsaker. Vår foodtruck står nästan alltid på plats i Högbo när det hålls större evenemang, och inte sällan serveras varmrätter var vi än är.

Här möts vi!

Plats: Jerntorget Sandviken
Dag: Torsdagar
Cirkatid: kl 10–14
Försäljning: Matvaror och varmrätt

Suger det i grillmagen?
Kolla brandrisken först!

Appen "Brandrisk ute" hjälper dig att hålla koll på om det är lämpligt att tända eld utomhus. Ladda ner den gratis Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. från din app-butik.

Du vet väl att alla Högbos grillplatser och allmänna toaletter finns med i Naturkartan Gästrikland Öppnas i nytt fönster.? Bra att ha när det kniper!

Möten som inspirerar

Teambuilding, möte eller konferens? Ladda för ett utvecklande möte som lyfter deltagarna och bygger gemenskap. Vi ordnar allt det praktiska!

Hitta fokus och energi i vackra herrgårdar och moderna mötesrum, äventyrliga skogar och nya upplevelser