Turistinformation: 026-24 00 00. Mån-Fre: 8–17

Högbo Bruk

Mat & fika

En lätt lunch, en god långfika eller en middag att drömma om länge efteråt? Här finns alternativen för alla olika smaker och plånböcker!

Kaféer & Restauranger

Gruvstugan

Mån–fre 10–15, lör–sön 11–16

I den charmiga 1800-talsstugan intill friluftsområdet serveras kaffe, matiga mackor och legendariskt gott fikabröd. Under skidsäsongen finns här även varm soppa för alla frusna vinterälskare. Barnvänligt, hundvänligt och hemtrevligt.

Restaurangen på Högbo Brukshotell

Anpassade tider under coronan, se hemsidalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Välkommen in på frukost, lunch, middag, efterrätt och fika. Trivsamt och prisbelönt för både hållbarhet och riktigt bra mat. Boka gärna!

Högbo Qvarn

Fre–sön 11–16

Njut av vällagad mat och goda bakverk vid en av brukets äldsta byggnader. Mys inne vid någon av brasorna eller på någon av uteserveringarna vid ån.

Glasskafé, dagens lunch och minigolf!

högbo golfkrog

Stängt för säsongen

Dagens husmanskost, vegetariska, pasta, pizza och à la carte med salladsbuffé på vardagarna. Till helgen dukas den fräscha italienska pizzabuffén upp. Golfintresse är inget krav för att äta på Sandvikens kanske största uteservering. 

Handla mat och godsaker

Gårdsbutiken

Mån–fre 10–17. Helger 10–15

Här finns matvaror från Högbos eget hållbara lantbruk: Säsongens grönsaker, örtkryddor och grönsakskonserver. Fryst sortiment av färdiga köttbullar och stekfärdiga korvar och hamburgare. Växlande utbud av bl.a. stekostar och dessertostar

Även godis från lokala mathantverkare, kalla drycker, hantverk, textil, heminredning och mycket mer.

Kiosken

Alla dagar 10–17

Ladda upp med kalla och varma drycker, chips, choklad och godis och annat gott.

Du som ska grilla hittar frysta, stekfärdiga korvar, köttbullar och hamburgare här, samt stekost och tunnbröd. Grillkol och tändbitar finns emellanåt, ring gärna och fråga.

Suger det i grillmagen?
kolla brandrisken först!

Appen "Brandrisk ute" hjälper dig att hålla koll på om det är lämpligt att tända eld utomhus. Ladda ner den gratislänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster från din app-butik.

Du vet väl att alla Högbos grillplatser och allmänna toaletter finns med i vår digitala karta Högboguidenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster? Bra att ha när det kniper!

Möten som inspirerar

Teambuilding, möte eller konferens? Ladda för ett utvecklande möte som lyfter deltagarna och bygger gemenskap. Vi ordnar allt det praktiska!

Hitta fokus och energi i vackra Herrgårdar och moderna mötesrum, äventyrliga skogar och nya upplevelser