Turistinformation: 026-24 00 00. Mån–Fre: 8–16

Högbo Bruk

Mat & fika

En lätt lunch, en god långfika eller en middag att drömma om länge efteråt? Här finns alternativen för alla olika smaker och plånböcker!

Kaféer & Restauranger

Semesterstängt 18/7–14/8.
Från 15/8: Öppet mån–fre 10–15

I den charmiga 1800-talsstugan intill friluftsområdet serveras kaffe, matiga mackor och legendariskt gott fikabröd. På sommaren finns det glass och under skidsäsongen finns varm soppa för alla frusna vinterälskare. Barnvänligt, hundvänligt och hemtrevligt.

Alla dagar 7–10, 12–23

Välkommen in på frukost, lunch, middag, efterrätt och fika. Trivsamt och prisbelönt för både hållbarhet och riktigt bra mat. Boka gärna!

Sön–tis 11–17, ons–lör 11–21

Njut av vällagad mat och goda bakverk vid en av brukets äldsta byggnader. Mys inne vid någon av brasorna eller på någon av uteserveringarna vid ån.

Glasskafé, minigolf och kvällsöppet!

Vardagar 8–18, helger 8–16 under golfsäsongen

Dagens husmanskost, vegetariska, pasta, pizza och à la carte med salladsbuffé på vardagarna. Till helgen dukas den fräscha italienska pizzabuffén upp. Golfintresse är inget krav för att äta på Sandvikens kanske största uteservering. 

Handla mat och godsaker

Gårdsbutiken

Mån–fre 10–17. Helger 10–15

Här finns matvaror från Högbos eget hållbara lantbruk: Säsongens grönsaker, örtkryddor och grönsakskonserver. Fryst sortiment av färdiga köttbullar och stekfärdiga korvar och hamburgare. Växlande utbud av bl.a. stekostar och dessertostar

Även godis från lokala mathantverkare, kalla drycker, hantverk, textil, heminredning och mycket mer.

Kiosken

Alla dagar 10–17

Ladda upp med kalla och varma drycker, chips, choklad och godis och annat gott.

Du som ska grilla eller picknicka kan köpa med dig bröd från vårt eget bageri här: Högbolimpa, tunnbröd, fröknäcke och kakor. Grillkol och tändbitar finns också emellanåt, ring gärna och fråga.

Högbos foodtruck

Vi rullar titt som tätt ut vår grymma foodtruck på gatorna i och runt Sandviken. Här säljer Högbo Gårdshandel sina goda närproducerade matvaror från brukets egna odlingar och hagar. Välj bland fina ostar, utsökta charkuterier och dagsfärska bröd och grönsaker. Vår foodtruck står nästan alltid på plats i Högbo när det hålls större evenemang, och inte sällan serveras varmrätter var vi än är.

Kommande:

Plats: Jerntorget Sandviken
Datum: Varje torsdag (en tid framöver)
Cirkatid: 10–14
Försäljning: Matvaror och varmrätt

Suger det i grillmagen?
Kolla brandrisken först!

Appen "Brandrisk ute" hjälper dig att hålla koll på om det är lämpligt att tända eld utomhus. Ladda ner den gratis Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. från din app-butik.

Du vet väl att alla Högbos grillplatser och allmänna toaletter finns med i Naturkartan Gästrikland Öppnas i nytt fönster.? Bra att ha när det kniper!

Möten som inspirerar

Teambuilding, möte eller konferens? Ladda för ett utvecklande möte som lyfter deltagarna och bygger gemenskap. Vi ordnar allt det praktiska!

Hitta fokus och energi i vackra herrgårdar och moderna mötesrum, äventyrliga skogar och nya upplevelser