Turistinformation: 026-24 00 00. Mån–Fre: 8–16

Högbo Bruk

Mat & fika

En lätt lunch, en god långfika eller en middag att drömma om länge efteråt? Här finns alternativen för alla olika smaker och plånböcker!

påskens glada smaker

Njut av påskmat i sann Högbo-anda!

I Högbo gillar vi det som är hållbart. Därför har vi skapat goda smakupplevelser baserade på ytterst medvetna råvaruval.

Oavsett om du väljer en påskbuffé på Högbo Qvarn eller en helgbuffé med påskiga inslag på Högbo Brukshotell så kommer din mat att präglas av hållbart producerade råvaror från våra egna hagar och odlingar så långt det går.

Högbo Qvarn

Högbo Brukshotell

Kaféer & Restauranger

Mån–fre 10–15, lör–sön 11–16
Sportlovet v. 9: Mån–sön 10–16

I den charmiga 1800-talsstugan intill friluftsområdet serveras kaffe, matiga mackor och legendariskt gott fikabröd. På sommaren finns det glass och under skidsäsongen finns varm soppa för alla frusna vinterälskare. Barnvänligt, hundvänligt och hemtrevligt.

En röd timmerbyggnad i snö.

Alla dagar 7–10, 12–23

Välkommen in på frukost, lunch, middag, efterrätt och fika. Trivsamt och prisbelönt för både hållbarhet och riktigt bra mat. Boka gärna!

En servitris serverar vin till ett av många sällskap i en trivsam matsal. 

Vinterstängt just nu.
Sportlovet v. 9: Mån–fre 11–15, Lör–sön 11–16
Helgöppet fr.o.m. 10/3: Fre 11–15, Lör–sön 11–16
6/4–16/4: Mån–fre 11–15, Lör-sön 11–16
Fr.o.m 1 maj: Mån–fre 11–15, Lör-sön 11–16

Njut av vällagad mat och goda bakverk vid en av brukets äldsta byggnader. Mys inne vid någon av brasorna eller på någon av uteserveringarna vid ån.

Glasskafé, minigolf och kvällsöppet!

Idyllisk byggnad vid en blank å

Vardagar 8–18, helger 8–16 under golfsäsongen

Dagens husmanskost, vegetariska, pasta, pizza och à la carte med salladsbuffé på vardagarna. Till helgen dukas den fräscha italienska pizzabuffén upp. Golfintresse är inget krav för att äta på Sandvikens kanske största uteservering. 

En rymlig uteservering under tak intill en gräsmatta där flaggor markerar golfhål. 

Handla mat och godsaker

Snyggt upplagda grönsaker och matvaror, märkta med Made in Högbo.

Gårdshandeln

Alla dagar 10–17

Här finns matvaror från Högbos eget hållbara lantbruk: Säsongens grönsaker, örtkryddor och grönsakskonserver. Fryst sortiment av färdiga köttbullar och stekfärdiga korvar och hamburgare. Växlande utbud av bl.a. stekostar och dessertostar.

Även godis från lokala mathantverkare, kalla drycker och mycket mer.

En låg röd byggnad med glasskyltar utanför

Kiosken

Alla dagar 10–17.
Vi arbetar tillfälligt även med nya Gårdshandeln och kan ha stängt med kort varsel. Ring gärna om du vill vara säker på att vi har öppet! Bastun har öppet som vanligt.

Ladda upp med kalla och varma drycker, chips, choklad och godis och annat gott.

Du som ska grilla eller picknicka kan köpa med dig bröd från vårt eget bageri här: Högbolimpa, tunnbröd, fröknäcke och kakor. Grillkol och tändbitar finns också emellanåt, ring gärna och fråga.

Högbo Gårdshandels matbil

Högbos foodtruck

Vi rullar titt som tätt ut vår grymma foodtruck på gatorna i och runt Sandviken. Här säljer Högbo Gårdshandel sina goda närproducerade matvaror från brukets egna odlingar och hagar. Välj bland fina ostar, utsökta charkuterier och dagsfärska bröd och grönsaker. Vår foodtruck står nästan alltid på plats i Högbo när det hålls större evenemang, och inte sällan serveras varmrätter var vi än är.

Här möts vi!

Plats: Jerntorget Sandviken
Dag: Vi planerar kommande datum!
Cirkatid: kl 10–14
Försäljning: Matvaror och varmrätt

Suger det i grillmagen?
Kolla brandrisken först!

Appen "Brandrisk ute" hjälper dig att hålla koll på om det är lämpligt att tända eld utomhus. Ladda ner den gratis Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. från din app-butik.

Du vet väl att alla Högbos grillplatser och allmänna toaletter finns med i Naturkartan Gästrikland Öppnas i nytt fönster.? Bra att ha när det kniper!

Ta en paus i högbos öppna raststugor


Möten som inspirerar

Teambuilding, möte eller konferens? Ladda för ett utvecklande möte som lyfter deltagarna och bygger gemenskap. Vi ordnar allt det praktiska!

Hitta fokus och energi i vackra herrgårdar och moderna mötesrum, äventyrliga skogar och nya upplevelser