Turistinformation: 026-24 00 00. Mån–Fre: 8–16

Högbo Bruk

Se & Göra

Här kan hela familjen eller gänget ha en härlig dag tillsammans. Häng ihop hela dagen eller välj egna äventyr och träffas igen över nästa måltid!

Detta händer i högbo

Har du provat fotbollsgolf?

I fotbollsgolfen behövs bara ett par praktiska skor och gärna någon att tävla med (eller mot). Bollsinne och långskott är inget krav för en bra runda. Sen bestämmer ni själva om det blir trivsam lek, rolig tävling eller en riktig tvekamp.

En perfekt aktivitet för hela familjen, kompisgänget, skolklassen eller ungdomslaget. Boka i förväg och betala på plats där du hämtar bollen!

Jobbigt, lortigt – magiskt!

Mountainbike

Cykla långt, kort, högt eller brett. På arenan hittar du rätt bana, vare sig du tränar inför ett lopp, söker utmaningar eller bara vill ha den allra bästa sjöutsikten.

 

Spring och vandra, paddla kanot, spela padel, golfa och gymma både inne och ute. Se alla sporter!

Saknar du skidorna när sommaren kommer? Prova att köra rullskidor på asfaltspåret!

Styrbjörn – barnens eget lok

I det snälla loket Styrbjörn har generationer av Sandvikenungar lekt och busat. Styrbjörn pensionerades från Sandvikens Järnverk 1960. Då skänktes han till Högbo Bruks lekpark för att alla barn skulle få leka med honom – och det har ni verkligen gjort!

Ha en mysig höstdag med familjen

Ut i naturen

I år är det Friluftslivets år i hela Sverige. Högbo Bruk slår ett extra slag för vår härliga natur och allemansrätten som låter alla vistas utomhus i skog och mark.

Här hittar du massor av friluftstips för alla årstider!

möt djuren som jobbar på bruket

Vad är du nyfiken på?

Upptäck Högbo Bruks hemligheter, historiska märkligheter och spännande livsöden. Gå en bruksvandring med guide – och passa på att fråga om allt du är nyfiken på!

Har kungen varit här?

Vilka bodde här på 1700-talet?

Vad är det för konstig gammal grej där i parken?

Vad vill du göra i dag?

Fyll på picknickkorgen

En hund står vid en picknickfilt och tittar in i kameran.

Tomt i matsäcken? Inga problem!

Fyll på picknicken med lunchmat, mackor, sötsaker, frukt, kalla drycker eller kaffe på någon av serveringarna. Utbudet kan variera.

I Gårdsbutiken och Kiosken hittar du också stekfärdiga korvar och hamburgare, stekost, dessertost och bröd. Säsongens grönsaker finns i Gårdsbutiken.