Turistinformation: 026-24 00 00. Mån–Fre: 8–16

Högbo Bruk

avkoppling

Det är så skönt att göra ingenting och sedan vila efteråt, som en klok person ska ha sagt. Vi vill tillägga att en grön omgivning, trevligt sällskap och omtänksam service är pricken över i för riktig livsnjutning.

Vildmarksbad

Bada i fackelsken under stjärnhimlen! Vildmarksbad med badtunnor och bastu eller bastuflotte, plus möjlighet att hyra stuga intill.

Runt bruket finns fyra olika platser för vildmarksbad med badtunnor och bastu. Vid samtliga platser finns möjlighet att hyra stuga för grillmiddag eller egen mat. En badtunna rymmer åtta badgäster.

Uddstugan har 3 tunnor och bastu på land.
Ålhus har 3 tunnor och bastuflotte.
Svartudden har en tunna och bastu på flotte.
Digerön har 3 tunnor och bastu på land.

Tunnorna värms upp av en vedeldad kamin. Vattnet i badtunnorna byts ut och tunnorna skuras inför varje bad. Bastun ingår alltid vid hyra av badtunna. Bastu kan hyras separat och det finns då möjlighet att elda själv.

Här finns rejäla bryggor och rullstolsramp, sandlåda för de minsta och sköna solsoffor för alla som vill lyxa lite extra. De fasta grillplatserna med picknickbord räcker för flera sällskap.

Värm kropp och själ i brukets fina bastu. Separata dam- och herravdelningar med fyra duschar i varje och relax. Mmm!

Ut i naturen

Fiska i sjön och ån

Pigga små mörtar, hungriga abborrar och sluga gröna gäddor. Eller? I Högbos vatten väntar många överraskningar!

I Dammsjön och Högboån mellan Dammsjön och Öjaren kan du fiska insjöfisk som abborre och gädda. Vid sjön finns också ett antal handikappanpassade fiskeplatser.

Fiskekort kostar 20 kr och säljs på Sportcentralen.

Fisketur med ledare

Ledarlett fiske är perfekt som avbrott i konferensen! Är du ute efter en längre vistelse finns fiskepaket med övernattning och olika typer av fiske. Vi hjälper dig med allt från utrustning och erfarna ledare till middagar där den egna fångsten kan tillagas.

Allemansrätten

I den svenska naturen får du vara så mycket du vill, förutsatt att du inte stör, förstör eller skräpar ner. Se filmen om allemansrätten från Naturvårdsverket.

Inspirerande promenader

konst i parkerna

I parkerna runt Gamla och Nya Herrgården står en unik samling stenskulpturer från utställningen Nordisk stenskulptur 1990. Här kan du beundra åtta konstverk av internationellt kända stenskulptörer och ett par tänkvärda skulpturer av riktigt lokala konstnärer.

I häftet Skulpturvandring och i Högbos digitala guidelänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster hittar du både karta och information om de olika verken. Skulpturvandring finns att hämta i Gårdsbutiken och Kiosken.

Gå på guidning

Med 400 års historia i ryggsäcken har vi mycket att berätta om! Möt friherrinnor och karoliner, smeder och trädgårdsmästare, konsulinnor och borgmästare och många andra som har format bruket genom tiderna.

Gå på guidad visning