Turistinformation: 026-24 00 00. Mån–Fre: 8–16

Högbo Bruk

Bad & Utflykt

Simma, lek och koppla av! Vi vill tillägga att en grön omgivning, trevligt sällskap och omtänksam service är pricken över i för riktig livsnjutning.

Inspirerande promenader

konst i parkerna

I parkerna runt Gamla och Nya Herrgården står en unik samling stenskulpturer från utställningen Nordisk stenskulptur 1990. Här kan du beundra åtta konstverk av internationellt kända stenskulptörer och ett par tänkvärda skulpturer av riktigt lokala konstnärer.

I häftet Skulpturvandring och i Högbos digitala guide Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. hittar du både karta och information om de olika verken. Skulpturvandring finns att hämta i Gårdsbutiken och Kiosken.

Gå på guidning

Med 400 års historia i ryggsäcken har vi mycket att berätta om! Möt friherrinnor och karoliner, smeder och trädgårdsmästare, konsulinnor och borgmästare och många andra som har format bruket genom tiderna.

Gå på guidad visning

Fiska i sjön och ån

Pigga små mörtar, hungriga abborrar och sluga gröna gäddor. Eller? I Högbos vatten väntar många överraskningar!

I Dammsjön och Högboån mellan Dammsjön och Öjaren kan du fiska insjöfisk som abborre och gädda. Vid sjön finns också ett antal handikappanpassade fiskeplatser.

Fiskekort kostar 20 kr och säljs på Sportcentralen.

Fisketur med ledare

Ledarlett fiske är perfekt som avbrott i konferensen! Är du ute efter en längre vistelse finns fiskepaket med övernattning och olika typer av fiske. Vi hjälper dig med allt från utrustning och erfarna ledare till middagar där den egna fångsten kan tillagas.

promenera med ett mål

Promenera fyra kilometer i härlig natur runt Dammsjön. Kanske får du sällskap med Fru Fortuna? Bingobrickor och ett mumsigt mellanmål hittar du i Kiosken.

Bland grisar och konst

Vandra bruket runt bland sevärdheter, lantdjur och härgjort hantverk tillsammans med den digitala Högboguiden.

Allemansrätten

I den svenska naturen får du vara så mycket du vill, förutsatt att du inte stör, förstör eller skräpar ner. Se filmen om allemansrätten från Naturvårdsverket.

Vinterbad & badtunnor

Välkommen att ta en uppfriskande simtur i Dammsjön. Här finns badplatsen för dig som älskar ett riktigt kallbad bland isar och snödrivor.

Bryggan har badstege och en matta av konstgräs som skyddar mot halka. Ett picknickbord vid strandkanten erbjuder sittplats för dig som behöver det.

Vinterbadet ligger nära badstranden, precis nedanför brukets kiosk och bastu.

Bastuns öppettider

Dusch och omklädningsrum öppet med restriktioner alla dagar 10–19. Mer info

Bastun stängd pga coronan.

Bada i isvak

Utmanande eller uppiggande? Du som vill ha ett iskallt badäventyr med gänget, hör av dig till Sportcentralen så ordnar vi det!

Bada i badtunna

Bada i fackelsken under stjärnhimlen! Vildmarksbad med badtunnor och bastu eller bastuflotte är rena drömmen.

Hyra badtunna