Turistinformation: 026-24 00 00. Mån–Fre: 8–16

Högbo Bruk

Barnens Högbo

Klappa djuren, leka i lekparken, äta glass, spela minigolf och bada i sjön ... hur mycket roligt kan man egentligen ha på en dag? Kom och prova i Barnens Högbo!

när byxmyrorna ska rastas

I närheten av favoritställena Lekparken och Smådjursparken finns det fika, minigolf, stora gräsmattor att springa på och massor av spännande upplevelser att prova. Badstranden och skogen är inom räckhåll med några glada skutt. Här skapas barndomens bästa minnen!

Häng med och upptäck allt som finns att göra i Barnens Högbo!

Ta en paus i Sigrids stuga

Sigrids stuga är en röd enplansbyggnad med vita knutar och en ramp upp till ingången

Dags att äta matsäck, mikra välling och gå på toa? I Sigrids stuga kan du ta en paus inomhus och ladda upp med ny energi. Här kan du också lära dig mer om alla djuren i Smådjursparken som bor på andra sidan väggen.

Bästa hållplatsen mitt i Barnens Högbo – med nära till allt!

mer Äventyr för hela familjen

Äventyrsbana

Klättra högt upp i trädkronorna på svajiga rep, stegar och timmerbroar. Svisha på ziplines och ta en fika i trädkojan. Tjohoo!

Paddla kanot

Ta med familjen på en utflykt i vattennivå. Upptäck spännande att äta picknick på. Kanske får du stå öga mot öga med en groda eller två?

Klättra på väggarna

På klätterväggen kan du klättra ända till taket, nio meter upp! Här finns utmaningar för modiga äventyrare i alla åldrar. Vi hjälper dig igång så klart.

Styrbjörn – barnens eget lok

I det snälla loket Styrbjörn har generationer av Sandvikenungar lekt och busat. Styrbjörn pensionerades från Sandvikens Järnverk 1960. Då skänktes han till Högbo Bruks lekpark för att alla barn skulle få leka med honom – och det har ni verkligen gjort!

Spela Fem i rad

Har du ögonen på skaft? Spelet går ut på att kryssa för så många ord på spelplanen som möjligt.

För att få kryssa ett ord måste du ha sett föremålet på bruket. Det gäller alltså dels att vara skarpögd, dels att lista ut var olika saker kan finnas.

Ladda ner och skriv ut spelbrickor själv eller hämta i Bruksboden eller Kiosken. Kom ihåg att ta med en penna!

Sommarlek och spel

Minigolf

Tolv utmanade, roliga och annorlunda hål har denna minigolfbana. Blir du familjemästare, stjärna på jobbet eller kung över kompisgänget?

Klubbor och bollar finns att hyra på Högbo Qvarn under sommarhalvåret.

Öppettider Högbo Qvarn

Två barn laddar för att slå ut varsin boll vid hålets startpunkt

Jättestort schack

Prova jätteschacket mellan Björk & Berries och Högbo Brukshotell. Pjäserna finns framme under sommarhalvåret. Du hittar dem i lådorna.

Geocache

Geocaching är ett slags skattjakt med hjälp av GPS. En av våra besökare har gömt en cache här och du behöver ledtrådarna, GPS och även penna och papper för att lösa gåtan. Geocache-rundan tar dig på en kort vandring på bruket och utlovar också en viss hjärngympa. (Högbo Bruk ansvarar inte för geocachen.)

Gå till geocachens beskrivning Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Ett stort schackbräde med pjäser mitt ute på en gräsmatta

Är det öppet?

Här har vi samlat alla Högbos olika öppettider!

Evenemang särskilt för barn

Två vinterklädda små barn åker pulka nerför en stor snöig backe.

Sportlov

Februari-mars
Vintersport och lek för stora och små under vecka 9.
Till Sportlovet

Ett barn i poliskläder

Barnkalaset

Maj
En heldag med lek och roliga aktiviteter för barn. 
Till Barnkalaset

Barnteater

Juli
Roliga, kluriga föreställningar för den yngsta publiken.

Två pumpalyktor

Höstlov & Halloween

Oktober-november
Kul utomhus under höstlovet och en lagom ruskig halloween!
Till Höstlovet

möt djuren som jobbar på bruket

Allemansrätten

I den svenska naturen får du vara så mycket du vill, förutsatt att du inte stör, förstör eller skräpar ner. Se filmen om allemansrätten från Naturvårdsverket.

Vinter i Barnens Högbo

Fram med längdskidorna och svischa fram i både konstsnöspår och natursnöspår. Du kan åka skidor med pulka och hund också!

Så snart det har snöat blir det full fart i Högbos stora pulkabacke. Här kan barn i alla åldrar åka sig glada och trötta för att sen äta matsäck i vindskyddet och börja om igen. Se upp i backen!

Åk skridskor och sparkstötting på sjöarna när isen har lagt sig. Var noga med säkerheten och ha alltid en vuxen med dig.