Turistinformation: 026-24 00 00. Mån–Fre: 8–16

Högbo Bruk

Lekpark

När benen är fulla av spring är lekparken rätta stället att rasta dem. Klättra, åk kana, gunga och ha kul!

öppettider

Alltid öppet!

Kontakt

Växel: 026-24 00 00 (kl 8–16)

Träffa Lilla Anna och Långa Farbrorn

I den fina lekparken Sigrids Hage väntar Lilla Anna, Långa Farbrorn och deras vänner på ert besök. Här finns många olika lekredskap att prova på, såsom rutschkana, gungor och klätterställningar.

Lilla Anna och Långa Farbrorn är vännerna som vi hittar i böckerna av Inger och Lasse Sandberg. Anna är en liten flicka som gärna hittar på skojiga saker att göra. Ofta gör hon det tillsammans med sin vän Långa Farbrorn som gärna hjälper henne om det behövs. Han är faktiskt längst i världen! Kom och hälsa på dem i lekparken och se vad de har för sig.

Under vecka 47 tas en del av lekparkens utrustning undan för vinterförvaring. Gungorna står kvar tills snön kommer. När våren kommer tas allt fram igen.

Barnens eget ånglok STyrbjörn

Loket Styrbjörn är ett äkta gammalt ånglok som står i Högbos lekpark. Styrbjörn drog laster på Sandvikens Jernverk mellan 1890 och 1956.

När ångloken på järnverket ersattes med modernare transportmedel fick Styrbjörn i stället en placering i Högbo. Hans nuvarande tjänst som klättertåg är betydligt roligare, hälsar han.

grilla säkert

Först av allt: Är det eldningsförbud? Ta reda på det med appen Brandrisk ute Länk till annan webbplats. i mobilen eller kolla Länsstyrelsen Gävleborg. Länk till annan webbplats. Undvik också att elda om det blåser mycket.

Du får bara elda i de fasta grillplatserna. Det är inte tillåtet att ta med egen grill, engångsgrill eller att elda på marken på grund av risken för spridning.

Ta med egen grillkol på sommaren

Visste du att grillkol är säkrare än ved? Grillkol innehåller mindre vatten och sprätter därför inte lika mycket gnistor. Därför lägger vi inte ut ved i lekparken under sommartid, där en brand skulle drabba de mest skyddslösa: barnen och djuren.

Ta alltså med dig eget grillkol när du tänker grilla i lekparken under sommaren.

Under höst, vinter och vår fyller vi på ved regelbundet (men inte på sommaren). Det kan ändå hända att veden tar slut under dagen. Det är alltså ingen garanti att det finns ved på plats. Ta gärna med dig grillkol för säkerhets skull.

Sigrids stuga

Dags att äta matsäck, mikra välling och gå på toa? I Sigrids stuga kan du ta en paus inomhus och ladda upp med ny energi. Här kan du också lära dig mer om alla djuren i Smådjursparken som bor på andra sidan väggen.

Just nu är Sigrids stuga stängd pga coronan. Vi öppnar igen så snart det är säkert!

bästa hållplatsen Mitt i Barnens Högbo med nära till allt!

Trivselregler

Visa hänsyn och undvik att störa andra besökare med t.ex. hög musik.

Om någon väntar på sin tur vid grillarna, släpp fram dem så snart du är klar med din grillning.

Plocka upp skräp efter dig och lämna platsen ren och fin.

Rökning skadar omgivningen och barn är extra känsliga. Därför är det helt förbjudet att röka i Lekparken och Smådjursparken.

Ett tiotal barn och vuxna tar en paus i ett rött vindskydd vid en grillplats.