Turistinformation: 026-24 00 00. Mån–Fre: 8–16

Högbo Bruk

Häst & vagn

Hästar är en självklar del av vardagen på bruket. De gör allt från att köra nygifta par i bröllopsvagn till att släpa träd i skogen och klippa gräs. Alltid med samma goda humör. Det är hästkrafter, det!

Bokning

Jonas Lindh, kusk
Tel: 070-939 06 33
vardagar kl 7–16

Kontakt

Växel: 026-24 00 00 (kl 8–16)

Åk en tur med häst och vagn

De svenska brukshästarna Isa och Fänrik tar dig gärna runt bruket i någon av våra trevliga vagnar. Vagnarna har plats för upp till 15 vuxna. Ramp för rullstol finns till vagnen som rymmer upp till åtta personer.

Välj gärna en av våra eleganta antika vagnar för en härlig fläkt av historisk lyx. De nätta 1800-talsvagnarna för två personer passar perfekt till bröllop och andra högtidsdagar.

En antik täckt vagn med kusk i hög hatt

Vintertid kör vi släde när det är rätt väglag. Den stora släden rymmer nio passagerare. Här sitter du varmt och mjukt på fällar och filtar. Det lilla sällskapet får gärna välja en av våra antika slädar.

(Traditionell bjällerklang ingår i alla slädturer.)

Två hästar drar en stor låg släde på en snötäckt väg. 

Priser & Bokning

Privatpersoner

Vardagar 8.00–16.00
600 kr/första timmen, därefter 100 kr/påbörjad timme

Vardagar från kl. 16.00 & Helgdagar
850 kr/första timmen, därefter 250 kr/påbörjad timme

Bröllopsvagn
4.000 kr för upp till 3 timmar

Företag

Kontakta oss för offert.

Jonas Lindh, kusk
Tel: 070-939 06 33
vardagar kl 7–16

En brun häst drar en vagn med kusk genom en sommargrön alle. 

Hästarna i arbetet

Vi använder hästarna i vardagsarbetet så mycket vi kan. Det är ett miljövänligt och traditionsbevarande sätt att arbeta och de vackra nordsvenskarna skänker glädje till omgivningen som en maskin inte kan.

Högbo Bruk har två egna nordsvenska brukshästar som, utöver att köra besökare i vagn, har många olika arbetsuppgifter. De utför till exempel gräsklippning, sladdning av grusgångar, ris och kompostkörning.

Hästarna är också till stor hjälp i skogsarbetet genom att dra laster på svåråtkomliga platser. På bilden hjälper Fänrik och kusken Jonas till att röja vid ett mountainbike-spår.

En häst drar en timmerstock i skogen