Turistinformation: 026-24 00 00. Mån–Fre: 8–16

Högbo Bruk

evenemang

Det är alltid något på gång på Högbo Bruk. De efterlängtade årliga evenemangen avlöser varann genom årstiderna – och man vet aldrig vilka nya överraskningar som dyker upp!

Detta händer i högbo

Corona och Evenemang

Säkerheten för besökare och medarbetare är det allra viktigaste. Vi anpassar löpande evenemangen efter det aktuella pandemiläget. Håll utkik i kalendern, på evenemangens egna sidor och på våra sociala medier för att se ifall något är ändrat eller inställt.

Tänk på att stanna hemma om du har symtom!

NYHETsarkiv

folkfest & kalas året om

Ett vanligt år hålls ett tjugotal olika arrangemang på Högbo Bruk som alla är välkomna till. De flesta återkommer från år till år, som midsommarfirande, idrottstävlingar, julmarknad och många fler.

Kulturhändelser har en självklar plats i våra hjärtan. Det blir en hel del konserter, utställningar, teater och så klart våra egna guidningar på bruket. Torgförsäljning, lagerrensningar och självplock i växthus är annat som lockar många besökare.

Här är en del av alla brukets återkommande events. Håll utkik i kalendern så missar du inget kul. Vilka är dina favoriter?

På sportlovet och höstlovet är det extra kul på Högbo Bruk. Krama ur det sista av vinterns skidåkning eller spana efter halloweenspöken. Bu!

Två vinterklädda små barn åker pulka nerför en stor snöig backe.
Två pumpalyktor

Valborgsfirande

Är valborgskasen en av våra äldsta traditioner? Här i Högbo har vi alla fall firat valborgsmässsoafton tillsammans så länge vi kan minnas. Vårt klassiska valborgsfirande brukar omfatta trivsamt korvgrillande utanför Gruvstugan, tal från en av Bessemerskolans elever och skön sång av Sandvikens egna stämningsskapare Hammarkören.

Barnkalaset

En dag då Högbo Bruk fylls med roliga, lärorika och spännande aktiviteter för barn. På Barnkalaset får barnen prova på olika lekar, sporter och hantverk. Det brukar finnas barnteater och ponnyridning, knepiga tävlingar och busiga utmaningar.

Passa också på att krama Högbos egen jättesnälla kaninmaskot Hierteskutt som ofta råkar tappa sina morötter och blir glad om du hjälper till att hitta dem.

När är det dags?

Barnkalaset arrangeras av Destination Högbo Bruk och hålls alltid i maj, på Kristi Himmelsfärdsdag. Parkeringsavgift gäller på hela bruket denna dag.

En stor grå kaninmaskot poserar med en barnfamilj.

Midsommarfirande

Ett riktigt traditionellt midsommarfirande med majstång, spelmän och folkdans och picknick i det gröna.

När de musikaliska lustspelen drar in framför Gamla Herrgården, och när barnteatern drar glada familjer till Dansbanan, ja då vet man att det är sommar på riktigt!

En teatergrupp i historiska kläder på gräsmattan framför Gamla Herrgården
Figurer ur Det stora sopäventyret

Högbodagen med storloppis

Högbodagen är en härligt jordnära marknadsdag med en släng av skördefest. Här kan du äta en god måltid och lyssna på livemusik vid serveringen, prova på massor av naturnära aktiviteter och handla lokalproducerat mathantverk.

Den populära storloppisen brukar fylla de stora gräsytorna runt Gamla Herrgården med cirka 200 säljare. Ta med något rejält att bära hem dina fynd i!

När är det dags?

Högbodagen arrangeras av Högbo Bruks AB och hålls traditionellt sista söndagen i augusti. Parkeringsavgift gäller på hela bruket denna dag.

fina Hundar och glänsande bilar

På hösten samlas bilälskare och hundälskare från hela landet på Högbo för varsin fullspäckad utställningshelg med sina älskade dyrgripar.

En vit hund med nöjt utseende och prisrosett på bröstet
En glänsande röd veteranbil uppställd på en gräsmatta med besökare i bakgrunden.