Turistinformation: 026-24 00 00. Mån–Fre: 8–16

Högbo Bruk

Backstage Wrecks Högbo

2 – 3 september 2022
Kl.17:00

Minifestival i rockens anda med band som 250 Kg Kärlek och Dead By April

Välkomna på en efterlängtad minifestival i Högbo, då Backstage Rockbar kommer hit med åtta grymma band. Live på scen är Sofie Svensson & Dom Där, 250 Kg Kärlek, Dökött, Epic Meduza, Dead By April, Corroded, Nicke Borg och S.O.R.M.

Marcus Labring underhåller oss mellan banden både fredag och lördag. Showman är nog en bättre term än trubadur, för det är precis vad han bjuder på, en riktig jäkla show tillsammans med publiken!

Mat & dryck

Bar med fullständiga rättigheter och matservering.

Tid & Plats

Dansbanan
Insläpp: 17

Biljett & Parkering

Läs mer om hur du köper biljett längre ner på sidan. Fri parkering.

Arrangör

Backstage Rockbar
Telefon: 070-610 91 11

E-post: backstagerockbar@gmail.com

Fredag

SOFIE SVENSSON & DOM DÄR

”VAR E VODKAN?” – succélåten som inte kan ha undgått någon med en grogg i hand! Partybandet Sofie Svensson & Dom Där bildades 2017 och har sedan dess härjat runt på turné i Sverige med sina egna låtar. Med över 75 miljoner streams i bagaget är dom alltid redo att inta partyscenerna – från Ysta till Treriksröset. Musiken kan beskrivas som en blandning mellan pop och rock, med satiriska och humoristiska texter på svenska!


Bandet 250 kg Kärlek

250 KG KÄRLEK

250 Kg Kärlek bildades i slutet av 90-talet av ett gäng kompisar i Fryshuset i Stockholm. Bandet fick omedelbart en monsterhit som med tiden kom att användas av såväl reklambolag som i TV-program. Under en kortare period turnerade bandet med Eddie Meduza med vilken de fick en hit som låg 26 veckor på topplistan och gav bandet ytterligare en guldplatta. Detta 5-mannaband med heltidsmusiker har med åren nått status av kultband med smått otroliga 40 miljoner streams på Spotify. Festligt, fullsatt och folkligt är en återkommande recension av en konsert med och av 250 kg kärlek.


Bandet Dökött

DÖKÖTT

Trion från Björbo har gett oss odödliga hits som Grilla, Dökött på radion och Fingret i ett järnrör.
Dökött är den grön/rosa färgklicken som alltid piggar upp. Den här kvällen i Högbo blir inget undantag!


Bandet Epic Meduza

EPIC MEDUZA

Epic Meduza hyllar den i särklass bästa svenska artisten inom alla genrer någonsin, Eddie Meduza. Vi skruvar ner disten, parkerar epa-traktorn, häller upp en grogg, rättar till kaggen och sen kör vi pöjka! Bandet lirar hits som "Gasen i botten" och "Mera brännvin".


Lördag

Bandet Dead By April

DEAD BY APRIL

Sedan starten 2007 har Dead By April skrivit framgångshistoria. Det flerfaldigt guld- och platinabelönade bandet har sedan genombrottet “Losing You” synts i de största svenska mediasammanhangen (Melodifestivalen, Allsång På Skansen och Sommarkrysset) turnerat Skandinavien med akter såsom Linkin Park, avverkat Europas största metalfestivaler och streamats över 400 miljoner gånger. Dead By April är en av Sveriges största elektroniska rock-exporter i modern tid.


Bandet Corroded

CORRODED

Corroded – belönade med guldskiva, flerfaldigt nominerade i Sveriges största rockgala Bandit Rock Awards och bandet bakom soundtracket till ”Battlefield 4” är nu klara för Backstage Wrecks Högbo! Corroded bildades i Ånge för 18 år sedan och har dess gjort en så väl nationell som internationell resa. Bandet har släppt fem album, haft listplaceringar både nationellt på sverigetopplistan och internationellt som svensk rock-export, vunnit priser, sålt guld, gjort musik till Robinson i TV4, Battlefield Play4Free och Gladiatorerna och hunnit med att avverka hundratals live-framträdaden i Skandinavien och Europa.


Artisten Nicke Borg

NICKE BORG

Efter otaliga världsturnéer – Backstage Rockbar är mycket stolta över att presentera Nicke Borg för en exklusiv spelning i Högbo. I över 30 år har Nicke Borg från Backyard Babies turnerat över hela världen. Han har vunnit flertalet grammisar och andra utmärkelser. Han har turnerat med giganter som AC/DC, Mötley Crüe, Guns 'n' Roses och Social Distortion. Upplev en av Sveriges största rockstjärnor när han framför Backyard Babies-låtar i unika akustiska versioner, samt solomaterial från Nicke Borg Homeland och några riktigt coola covers.


Bandet S.O.R.M.

S.O.R.M

S.O.R.M är en trio från Lidköping som har influenser från 80–90 tals rocken så som W.A.S.P, och Judas Priest. Bandet har turnerat över hela landet sedan starten 2017 och delat scen med band som Mustasch, Corroded och Lillasyster. S.O.R.M ligger på tyska skivbolaget Noble Demon och amerikanska management Extrem Management. Senaste släpp var EP:n Hellraiser 2018 och debutalbumet är planerat att släppas hösten 2022. Ni som var på Backstage ROCKS Högbo 2021 kanske minns deras grymma framträdande under den kvällen!

Biljetter

Förbokad biljett: 295 kr för en dag eller 495 kr för två dagar
Köp i dörren: 350 kr per dag


Åldersgräns: 18 år. För personlig service eller hjälp med din bokning kontakta arrangören.

Detta händer i högbo