Turistinformation: 026-24 00 00. Mån-Fre: 8–17

Högbo Bruk

Det goda julbordet

20 november 2020 – 20 december 2020

Njut av årets båda julbord i Högbos magiska bruksmiljö!

Högbo Qvarns klassiska julbord

Omtyckta klassiker varvat med Qvarns egna favoriter. På julbordet kommer det att finnas allt från brukets egna ostar som ystats i ysteriet samt kött från djur som haft ett bra liv på Högbo Bruk.

I år öppnar vi upp portarna för julbuffé med extra ansvar och försiktighetsåtgärder. Vi följer de riktlinjer som finns och kommer därför ta emot färre antal gäster per sittning, men ha fler sittningstider per vecka. Tänk på att vara ute i god tid om ni planerar att boka julbord hos oss, för att säkra er plats.

Julbordet serveras från den 20 november till den 20 december.

Jul på bordet på Högbo Brukshotell

Som alltid här i Högbo så står maten i fokus. Vi minskar matsvinn, tar bort trängsel runt bufféer och skapar en privat och skön miljö för att i lugn och ro njuta av en god måltid med julkänsla.

"Jul på bordet" är en julinspirerad avsmakningsmeny med igenkänning från det traditionella julbordet men även mycket nytt. I sju olika serveringar bjuds en måltid med hög julfaktor, nytänk och matskapande som är fräscht, hållbart och till stor del baserat på våra egna råvaror från Högbos jordar.

Jul på bordet serveras från den 28 november till den 20 december 2020.

strosa runt och upplev historien bland herrgårdar och lämningar

En hårdför karolinsk krigare och en klok friherrinna från Ockelbo. En beslutsam handelsman från Gävle som gav världen stål att bygga framtiden av. Och inte minst grannskapets bergsmän som först byggde en hammarsmedja vid Högboån. Arvet efter dem och många fler har skapat dagens Högbo Bruk.