Turistinformation: 026-24 00 00. Mån–Fre: 8–16

Högbo Bruk
21 juni 2024

Avslutat evenemang

Woho, vad roligt vi hade! Det här är ett återkommande evenemang och vi är redan i full gång att planera inför nästa gång. Det nya programmet dyker upp här på sidan så fort det närmar sig. Till dess, låt dig inspireras av det senaste programmet här nedan! Vi syns väl nästa gång?

Traditionellt midsommarfirande med majstång, folkdans och tal

Midsommarfirande är en av Högbo Bruks äldsta och mest älskade traditioner. Här brukar bjudas på underhållning för de små innan vi reser midsommarstången. Sedan blir det tal och dans till äkta folkmusik innan ringdansen och de små grodorna tar vid.

Du kan äta picknick i det gröna eller besöka någon av våra serveringar för ett gott midsommarmål.

Till dig som åker bil

Midsommar brukar vara ett välbesökt evenemang så vi vill tipsa om att åka i god tid! Det kan bli trångt på väg 272. Vi hoppas att alla våra besökare visar hänsyn i trafiken och underlättar för trafikanter som behöver passera på väg mot andra destinationer.

Tid & Plats

Tid: 12.30–16
Plats: Midsommar­platsen

Entré & Parkering

Fri entré. Parkering 20 kr

Arrangör

Högbo Bruk
Växel: 026-24 00 00

E-post: info@hogbobruk.se

Program 2024

show för hela familjen

Välkommen på familjevarieté med Mr K (Kalle Wedin) som både trollar och jonglerar. En cirkusshow för hela familjen! Efter föreställningarna vandrar The Big Swede (den 3,5 meter långa gubben) omkring på midsommarplatsen.

Tid: 12.30, 13 och 13.30

Fiskdamm

Testa lyckan i midsommardammen! Här kanske du får nåt kul som du kan njuta av resten av firandet. Finns utanför smedjan.

Tid: 11.30–16

musik

Medan du myser i det gröna bjuder vi på akustiskt musikmingel bland picknickfiltarna. Musikanter är Åke Hillström, Magnus Wallinder och Olle Tjern.

Därefter blir det musikframträdande från scenen med Sandvikens spelmanslag och musikanterna. Tillsammans peppar vi upp inför majstångsresningen!

Tid: 12.30–15

Majstångsresning

När klockan slår tre är det dags för majstångsresning och traditionellt intåg av folkdansare och spelmän. Vi får lyssna till ett midsommartal av Olof Östblom och därefter se på folkdansuppvisning med Högbo folkdansgille, Årsunda folkdanslag och Sandvikens spelmanslag.

Tid: 15

Ringdans

Tillsammans dansar vi runt midsommarstången under ledning av Åke Hillström med musikanter. Äntligen är det dags att sjunga och hoppa till små grodorna!

Tid: 15.30

SERVERINGar vid firandet

Högbo korv och Högboburgare, remmar, sockervadd, popcorn och dryck i torgstånd på midsommarplatsen. Kall midsommartallrik, à la carte, glass och fika på Högbo Qvarn. Vegetariskt, veganskt och glutenfritt alternativ finns på båda ställen.

Öppettider

11.30–16

Detta händer i högbo

Hur vill du bo i Högbo?

Hotellrum med dubbelsäng, två stora fönster, ljusa väggar och trämönstrat golv.

Toppservice och med riktigt god mat för aktiva livsnjutare. Mysigt och lyxigt i rum eller svit!

Vandrarhemmet, en enplans gul byggnad, i höstskrud

Trivsamt, enkelt och med stora sällskapsytor och förråd. Maten fixar du själv.

Cyklister och semesterfirare rör sig runt en rad uppställda husbilar vid ett skogsbryn.

I husbil eller husvagn, på din egen kudde med allt du behöver hemifrån. Borta bra och hemma bäst!