Turistinformation: 026-24 00 00. Mån–Fre: 8–16

Högbo Bruk

Sport & Motion

Det är kul, det är utmanande och vi tar det på största allvar. Att sköta ett friluftsområde, alltså. Att sportare från hela landet kommer hit för att träna och tävla är ett bevis på att vi gör rätt.

Friluftsspår i mark och vatten

Cykla långt, kort, högt eller brett. Högbo MTB-Arena har banor i alla svårighetsgrader, väl underhållna och redo för högsäsong året om.

Gå, jogga, spring

För dig som föredrar att ta dig fram helt utan utrustning, finns många härliga spår och banor att välja bland i Högbo Trail-Arena. Flackt, kuperat eller med en utsikt att minnas.

Paddla kanot

Paddla i sjöar, åar, kanaler, forsar och dammar. Vi har turer för nybörjare och för dig som vill vässa tekniken som kanotist. Upptäck Högbos vackra vatten med Högbo Canoe-Arena!

Längdskidor

Rasta längdskidorna i flacka och kuperade spår av olika längd. Högbo Ski-Arena har rekordtidig skidstart med konstsnö. Alla skidspår är preparerade med ett klassiskt spår och en fristilsbädd.

Högbo Outdoor

Oavsett om du vandrar, paddlar, cyklar eller åker skidor så finns välskötta spår för dig och din träning.

styrketräna ute och inne

UTEGYM med utsikt

I Högbos utegym är det enkelt att träna spontant och när du vill. Du anpassar enkelt nivå och svårighetsgrad efter dina behov. Här kan du kombinera olika styrkeövningar för hela kroppen med en runda i motionsspåren. Utegymet är helt kostnadsfritt.

Två kvinnor tränar styrka med blå himmel och sjö i bakgrunden

Träna på Lilla Fyshuset

Du som vill träna inomhus hittar Lilla Fyshuset precis i närheten. Här finns personlig tränare och du får eget nyckelkort.

En lång rad hantlar på golvet i ett gym

Ut och frilufta

Ett äventyr på hög höjd! Ta dig fram med hjälp av rep och timmerbroar uppe bland trädkronorna och fika eller grilla korv i den högt belägna tvåvåningskojan. Från 7 år.

Ta en fisketur i valfritt sällskap eller varför inte med våra duktiga fiskeledare? Grilla gärna fångsten på valfri rastplats!

Ett barn siiter vid kanten av en sjö med ett fiskespö i handen.

Sporter med boll

En golfare ser ut över en trädkantad golfbana. 

Välskötta greener, naturskön omgivning och en gäckande å som ringlar förbi. Lägg till en välfylld shop, pay & play, massor av träningsmöjligheter, god mat och en kiosk med fika ute på banan. Hole in one!

Två padelracketar och två bollar ligger på grönt underlag

Stängt för säsongen

Massor av fart och glada skratt brukar det bli under en padelmatch. Reglerna är enkla och det gör inte så mycket om spelarna är ojämna, huvudsaken är att alla har roligt. Läs mer och boka bana!

Ett par fötter sparkar en fotboll på gräs.

Fotbollsgolf

Som golf, fast med fotboll och bra sving i benet! Fotbollsgolf är en lättsam sport som passar de allra flesta, och reglerna är enkla att lära sig. Garanterat kul! Boka bana, hämta bollen på plats och kör!

SOmmar och vinter på sjön

På sommaren finns det en simbana i Dammsjön för dig som vill motionssimma.

En man tar ett simtag så att vattnet skvätter

Så snart isen håller öppnar vi säsongens skridskobanor. Där kan man åka skridskor, långfärdsskridskor och sparkstötting efter tycke och smak. Tänk på säkerheten innan du sträcker ut på de vita vidderna!

Fixa din bästa Outdoor-helg!

Hyr utrustning

 Du behöver inte ha med dig egen utrustning till Högbo. Sportcentralen hyr ut allt du behöver.

I den välfyllda shopen finns en massa bra att ha-saker och instruktörerna hjälper dig gärna med tekniktips för olika sporter.

Ladda energi

Enkelt och prisvärt, praktiskt och bekvämt eller lyx och prisbelönt meny?

Du hittar hela skalan från grillkorv till champagne på våra serveringar. Gästvänlighet och omtanke möter dig överallt!

Sov riktigt gott

Sovsäck, sidenlakan eller någonstans mittemellan? Oavsett om du föredrar silverbricka eller näverkåsa till frukostgröten hittar du ett finfint boende här.

Och du, kom ihåg att kolla efter förmånliga paketpriser.

gästande sommaraktiviteter