Turistinformation: 026-24 00 00. Mån–Fre: 8–16

Högbo Bruk

kanot

Sinnesro på blanka vatten. Att tyst glida fram över vattnet med grönskan, skogen och naturen som enda iakttagare. Så är det att paddla kanot i Högbos vackra åar och sjöar.

Öppettider

Naturen har alltid öppet!

Kanotuthyrningen har öppet från 16 april till isläggning.

Kontakt

Sportcentralen:
Mån–fre 9–17
Lör, sön & helgdag 9–16

Kanotleder för alla smaker

Högbos kanotleder på sammanlagt 70 km sträcker sig genom flera vackra sjöar och åar i omväxlande landskap. Här finns många paddlingsleder med olika längd och svårighetsgrad att välja mellan.

De korta turerna utgår från Sportcentralen med paddling på lugna Dammsjön, Högboån och vidare ut på sjön Öjaren med många obebodda stränder och öar att upptäcka.

För dig som är sugen på äventyr utanför de stilla sjöarna finns slingrande, lummiga Jädraån med några mindre forsar. Spännande och pulshöjande, men inte svårare än att de flesta klarar av dem! Några av turerna längs Testeboån bjuder även på åpaddling med vildmarkskänsla. Ett tips är att boka transport till någon av startplatserna och paddla tillbaka till Högbo, eller tvärt om.

Du som vill bättra på tekniken, boka in en teknikträning med våra duktiga instruktörer på Sportcentralen.

paddla kanot som nybörjare eller proffs

Kanotleder och kartor

Vi erbjuder ett tiotal välplanerade kanotrutter i olika längd och varierande svårighetsgrad. Alla, från ovana nybörjare till vältränade spänningssökare, kan hitta en lagom utmanande led i Högbo.

Utefter lederna finns det rastplatser med möjlighet att göra upp eld, laga mat och vila upp sig. Här och var hittar du även vindskydd att övernatta i eller röjda ytor för tältning. Se till att ha koll på allemansrätten och eventuella eldningsförbud innan du slår läger. Läs mer om Grillning & Rastplatser

När du hyr en kanot av oss ingår en karta där du hittar rastplatser, tips och annat som kan vara bra att veta.

Observera att en stor del av kanotlederna ligger utanför Högbo Bruks marker. De sträckorna underhålls inte av oss utan av respektive markägare.

Kanotled Högbo

Hyr alla slags kanoter

Här finns uthyrning av kanadensare, kajaker, stand up paddle boards (SUP) och storkanoter. Vi har också havskajaker för en eller två personer samt multisport-/motionskajaker.

Kanoterna kan förhandsbokas utanför Sportcentralens öppettider. Kontakta oss med dina önskemål.

Transport av kanoter

Vill du börja din kanottur någon annan stans och paddla dig till Högbo i egen takt? Eller paddla enkel resa och sedan få skjuts tillbaka?

Vi hjälper till med transport av kanoter till utflykten. Hör av dig för information om förbokning och priser.

Paddla Trollrikekanalen

Trollrikekanalen

Den vackra Trollrikekanalen mellan Lundbosjön och Öjaren är åter framkomlig efter ett omfattande muddringsarbete 2018. Lundbosjön är ett naturreservat, känt för fågellivet och den vackra naturen. Läs mer om Lundbosjön Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

För dig som vill paddla Ockelbo-leden kan vi ordna kanottransport från Smörnäs till Högbo.

Viktigt: Skydd mot kräftpest

På grund av kräftpest i Lundbosjön måste kanoter och paddlar rengöras med T-sprit innan de sjösätts i Öjaren. Du får tydliga instruktioner från Sportcentralen när du hyr kanot.

Upptäck mer av Högbo Outdoor

Högbo Canoe-Arena

Oavsett om du vandrar, paddlar, cyklar eller åker skidor så finns spår för dig och din träning.

Fixa din bästa Outdoor-helg!

Hyr utrustning

 Du behöver inte ha med dig egen utrustning till Högbo. Sportcentralen hyr ut allt du behöver.

I den välfyllda shopen finns en massa bra att ha-saker och instruktörerna hjälper dig gärna med tekniktips för olika sporter.

Ladda energi

Enkelt och prisvärt, praktiskt och bekvämt eller lyx och prisbelönt meny?

Du hittar hela skalan från grillkorv till champagne på våra serveringar. Gästvänlighet och omtanke möter dig överallt!

Sov riktigt gott

Sovsäck, sidenlakan eller någonstans mittemellan? Oavsett om du föredrar silverbricka eller näverkåsa till frukostgröten hittar du ett finfint boende här.

Och du, kom ihåg att kolla efter förmånliga paketpriser.