Turistinformation: 026-24 00 00. Mån–Fre: 8–16

Högbo Bruk

skridskor

Att sträcka ut med skridskor eller spark på gnistrande is, det är riktig vinter. Välkommen ut på de vita vidderna! Och kom ihåg det viktigaste av allt: säkerheten.

ÖPPETTIDER

Alla dagar när isen bär.

Kontakt

Mån–tor 9–17, Fre 9–18
Lör, sön & helgdag: 9–16

Härlig åkning på Högbos sjöar

Så snart isarna bär plogar vi upp skidskobanorna! Vanligen blir det en kortare familjevänlig bana på Dammsjön nära bruket, samt en rundbana på knappt 5 km på Öjaren.

Säkerheten kommer alltid först när du åker på sjöis! Du vistas på isen på egen risk. Läs om is-säkerhet längre ner på sidan.

Ta med egen utrustning eller hyr långfärdsskridskor, sparkstötting och/eller säkerhetsutrustning på Sportcentralen.

Foto: Mattias Haräng

skridskoBanor

Familjebana på Dammsjön

På Dammsjön mitt på Högbo Bruk finns en fin, familjevänlig skridskobana på ca 500 meter.

Status

Fin hyvlad is. Sprickor finns, så se upp för längsgående sprickor för att undvika att fastna med skridskoskenan i dem. Vid snöfall så kommer banan att plogas under dagen.

Uppdaterat: 2022-01-27

Rundbana på Öjaren

Banan på Öjaren är plogad och det finns en rundbana på ca 4,5 km med anslutning från Svartviken, Första Badplatsen och Båthusviken. Det finns också en bana på ca 1,5 km på Digeröviken med anslutning från långa banan i närheten av Hjärtön. Banorna passerar 4 rastplatser med vindskydd och 4 raststugor.
Foto: Mattias Haräng

Status

Fin hyvlad is förutom ett kort parti mellan Hönsön och Hjertön där det är skrovelis, ta det försiktigt mellan dessa öar så tar man sig fram utan att ramla och slå sig. Det finns sprickor i isen, så se upp för längsgående sprickor för att undvika att fastna med skridskoskenan i dem. Idag torsdag 27/1 kommer det lite nysnö och den kommer vi att ploga bort under dagen. Plogning kommer också att ske imorgon fredag efter kvällens snöväder.

Uppdaterat: 2022-01-27

Säkerhet

För att vistas på Öjarens is bör man vara mycket försiktig och ha god iskunskap.
Var alltid i sällskap med någon och ha med isdubbar och kastlina. Använd alltid ispik och kontrollera noga att isen är säker.

Obs! Det är inte säkert att gå på isen utanför den plogade ytan. All åkning sker på egen risk.

Hyra utrustning

Långfärdsskridskor, pjäxor, isdubbar och sparkstöttingar finns att hyra på Sportcentralen. Boka utrustning via mejl.

Häng med Högbo Outdoor i vardagen!

Med Högbo Outdoor går det undan och här är alltid något nytt på gång. Häng med oss på Facebook så missar du inte när vi förbättrar i spåren eller hittar på något annat kul ute i Högboskogarna!