Turistinformation: 026-24 00 00. Mån–Fre: 8–16

Högbo Bruk

Yoga

Stärk din mentala hälsa samtidigt som du ökar kroppens styrka, rörlighet och balans. Yoga är en meditativ träningsform som passar alla, skräddarsydd av vår egen yogainstruktör för alla kroppar och åldrar.

Bokning

Under 2023 bokas yogapass endast för grupper, direkt via instruktören (eller Högbo Brukshotell för konferensgrupper). Detta på grund av ombyggnation på hotellet. Välkomna att höra av er, kompisgäng, konferensgrupp, möhippa eller kanske sportare!

yoga

Varva ned, hitta balansen och sträck ut. Yoga är en träningsform som har stor betydelse för vårt välmående och är ett utmärkt sätt att förena kropp och sinne. Kom igång som nybörjare eller lär dig mer om olika yogaformer i rofyllda Högbo.

Vår certifierade yogainstruktör Ingrid Andersson har lång erfarenhet inom yoga och mindfulness. Hon leder yogaklasser som passar både erfarna yogis och nybörjare. Här får du tid att bara vara och samtidigt boosta din styrka, rörlighet och rörelseglädje.

Yogaformer

Mjuk hathayoga

På ett lugnt och behagligt sätt arbetar du igenom hela kroppen. De mjuka rörelserna passar de flesta och tillsammans med andningen stärker du både kropp och själ. Denna yogaform lämpar sig mycket väl att börja eller avsluta dagen med.

Poweryoga/yoga flow

Här får du svettas! Detta är en fysisk, dynamisk yogaform med fokus på styrka, rörlighet, balans och uthållighet i samklang med andningen. Du utmanar dig själv efter dina förutsättningar och passet avslutas med en stunds guidad avslappning.

Yinyoga

En lugn och meditativ yogaform. Fokus ligger på andningen och mjuk stretch där varje position hålls i 3–5 minuter. Du observerar tankar och känslor samtidigt som du slappnar av i hela kroppen.

instruktören

Högbos egen yoga-expert heter Ingrid Andersson. Hon är både utbildad danspedagog och yogainstruktör.

Det var faktiskt genom dansen som Ingrid hittade yogan på 90-talet, som ett komplement till dansträningen för att undvika skador. Även om yogan fungerade fantastiskt bra för Ingrids fysik, så var det framför allt känslan av återhämtning, lugn och fokus som fick Ingrid att falla pladask för träningsformen.

Hon utbildade sig genast till yogainstruktör och har sedan dess arbetat med människors styrka, rörlighet och rörelseglädje på heltid. Och älskar det!

Utbildning

  • Danspedagogutbildningen Danshögskolan Stockholm (numera Stockholms konstnärliga högskola)
  • Certifierad yogalärare (RYT-500h) utbildad på Nordiska Yogainstitutet
  • Diplomerad massageperapeut, M T Utveckling Friskvård
  • Övriga kurser: yinyogainstruktör, dans för parkinsons-instruktör, dans för hälsa-instruktör

Mer från Högbo

Morgondis på Högboån

Vandra i naturen

Lämna vardagens stök bakom dig en stund. I skogsbrynet, vid sjöstranden och på parksoffan vid rabatterna väntar naturen på att få sänka dina axlar och fylla dina lungor med syre.

Ladda batterierna med naturens tystnad

Boende

Hur bor man bäst på Högbo Bruk, frågar man sig. Svaret på det är: Precis som man själv vill!

Mat & Fika

En lätt lunch, en god långfika eller en middag att drömma om länge efteråt?

Butiker & hantverk

Se konsthantverk skapas. Hitta nya grejer, dofter och smaker att ta med hem.