Turistinformation: 026-24 00 00. Mån–Fre: 8–16

Högbo Bruk


Fotbollsgolf till Högbo

Som golf fast med fotboll och bra sving i benet!

I slutet av sommaren kan du spela fotbollsgolf i Högbo. Ja, du hörde rätt, fotbollsgolf! Det är Högbo Bruk tillsammans med Högbo Padel som står bakom den nya aktiviteten.

– Man kan enkelt säga att det är en golfbana i miniformat där längden på hålen är från 30-150 meter och man sparkar en fotboll istället för att slå på en golfboll. Hålen är såklart större, men annars är det väldigt lika golf avseende reglerna där du ska nå hålet på så få sparkar som möjligt, förklarar Tony Johannesson från Högbo Padel.

Banan i Högbo kommer att bestå av 18 hål (två 9-hålsbanor) och anläggs just nu i skogen bakom Brukshotellet.

Ännu mer avancerat: Banan består av hinder i form av vatten eller bunkrar, ospelbar boll kan förekomma och pliktslag och droppning sker enligt golfens regler. Man har en fairway som man spelar bollen på från en utslagsplats fram till greenen och man räknar lika som i golf.

Om du inte hade hört om fotbollsgolf tidigare, kan vi meddela att ett världsmästerskap i sporten har anordnats sedan 2012 och att det finns ett 50-tal anläggningar i Sverige. Vi är alltså inte först med denna finurliga och roliga sport, men är mycket glada att kunna erbjuda den i Högbo.