Turistinformation: 026-24 00 00. Mån–Fre: 8–16

Högbo Bruk

Utflykt, bad & Äventyr

I de sköna Högbomiljöerna döljer sig små och stora möjligheter, härliga platser och kittlande utmaningar. Häng med på nya upplevelser!

Äventyr i naturen

Två personer i hjälm och sele går på en smal spång högt uppe i ett träd. 

Spännande, utmanande och inte helt riskfritt*. Det ska kittla i magen när man äventyrar i Högbo! Du som vill sätta ihop ett äventyr på egen hand får massor av tips här.

*Risker? Ja, självklart är den fysiska säkerheten på topp. Risken för lite obekväma men magiska upplevelser, träningsvärk och en eller annan rejäl överraskning vill vi inte skydda dig från!

Glada människor runt en lägereld

Komponera ditt eget äventyr!

Vill du arrangera en upplevelse för kompisgänget, kollegerna eller kunderna? Pinetree Events hjälper dig med allt från teambuilding till vildmarksbröllop, komplett med planering, smidig service och sköna naturupplevelser.

Laga mat i det fria

Har du längtat efter att glänsa vid grillen under stjärnhimlen? Var "stjärnkock" för en kväll – ni lagar maten och äter den tillsammans. Markservicen behöver ni inte tänka på!

Femkamp

Tävla med gänget i roliga och knepiga utmaningar ute i naturen. Vad sägs om äventyrsrace, gruppskidor och kluriga pussel att lösa tillsammans?

Bushcraft

Att klara sig i vildmarken var något självklart för dåtidens människor. Vill du erövra den kunskapen? Boka en kurs i överlevnad eller bushcraft och lär dig från grunden.

Bada i det fria året om

Tre personer i badtunna en månbelyst natt

bada i badtunna

Ett ostört bad i naturen är njutning och äventyr i ett. Med vedeldad badtunna, bastu och en stjärnklar himmel kan det inte bli fel!

Utflykter för stora och små

Uddstugan med sluttningen ner mot vattenbrynet

Solsken, matsäck och trevligt sällskap. Gärna familjevänligt. Ett intressant utflyktsmål kanske? Utflykter är till sin natur avslappnade och kravlösa, så oavsett hur du gör så blir det rätt. Skönt, eller hur?

Här kommer våra bästa tips för utflykter av det lugnare slaget.

Kom ut i naturen med hittaut!

Suger det i grillmagen?
Kolla brandrisken först!

Appen "Brandrisk ute" hjälper dig att hålla koll på om det är lämpligt att tända eld utomhus. Ladda ner den gratis Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. från din app-butik.

Du vet väl att alla Högbos grillplatser och allmänna toaletter finns med i Naturkartan Gästrikland Öppnas i nytt fönster.? Bra att ha när det kniper!

Fiska i sjön och ån

Ett barn siiter vid kanten av en sjö med ett fiskespö i handen.

Pigga små mörtar, hungriga abborrar och sluga gröna gäddor. Eller? I Högbos vatten väntar många överraskningar!

I Dammsjön, Högboån och Öjaren kan du fiska insjöfisk som abborre och gädda. Vid Dammsjön finns också ett antal handikappanpassade fiskeplatser.

Fiskekort kostar 60 kr per dag och säljs på www.ifiske.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Kortet du ska köpa är Öjaren FVOF. Det gäller både Öjaren, Dammsjön och andra vatten.

Fisketur med ledare

Ledarlett fiske är perfekt som avbrott i konferensen! Är du ute efter en längre vistelse finns fiskepaket med övernattning och olika typer av fiske. Vi hjälper dig med allt från utrustning och erfarna ledare till middagar där den egna fångsten kan tillagas.

Är det öppet?

Här har vi samlat alla Högbos olika öppettider!

Allemansrätten

I den svenska naturen får du vara så mycket du vill, förutsatt att du inte stör, förstör eller skräpar ner. Se filmen om allemansrätten från Naturvårdsverket.