Turistinformation: 026-24 00 00. Mån–Fre: 8–16

Högbo Bruk

mountainbike

Det spelar ingen roll om du kallar det MTB, stigcykling eller ett riktigt skönt motionspass, det är din upplevelse som gäller. På med cykelkläder, hjälm och ett taggat humör, och ge dig ut på Sveriges skönaste mountainbikeåkning!

ÖPPETTIDER

Alltid öppet!

Måndag-torsdag 09-17
Fredag 09-18
Lördag-söndag 09-16

Jobbigt, lortigt – magiskt!

När det sprätter i benen av energi och att susa fram genom skogarna känns som ett måste, då väntar Högbo MTB Arena på dig. Cykla långt, kort, högt eller brett. På arenan hittar du rätt bana, vare sig du tränar inför ett lopp, söker utmaningar eller bara vill ha den allra bästa sjöutsikten.

Högbos banor är nivåanpassade utifrån svårighetsgrad – blå för nybörjaren, röda för dig som har cyklat ett tag och de svarta är riktigt utmanande och passar elit och elitmotionär. På teknikområdet har du möjlighet att öva på egen hand innan du ger dig ut i skogen, men du kan också boka träning med en av brukets kunniga instruktörer.

BANOR för alla i högbo MTB-ARENA

MTB-banor och kartor

Högbo MTB Arena har 15 banor som passar allt från nybörjaren till elitåkaren. Flera av banorna är nivåanpassade med blå, röd och svart svårighetsgrad.

Vasabanan är speciellt framtagen för dig som tränar inför Cykelvasan och du kan välja mellan flera olika längder. Intill stadion finns även ett antal olika teknikstationer och kortare banor.

Se banor och kartor hos cykelglada Högbo Brukshotelllänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

teknikträning

För dig som är nybörjare eller medelskicklig har vi färdiga lektioner att anmäla sig till. Du som vill finslipa kunskapen på högre nivå, hör av dig så bokar vi en privatlektion.

Hyr utrustning

Nyservade cyklar i olika storlekar för både vuxna och barn. Välj mellan olika dämpningar och fatbikes. Hjälm ingår så klart.

Gillar du bra spår?

Vi uppskattar om du bidrar med en frivillig spåravgift för att hjälpa oss att hålla mountainbikespåren i bästa möjliga skick året om!

Betala på Sportcentralen eller via:
Swish: 1232697928
Postgiro: 2 23 84-2
Bankgiro: 788-7102

Häng med Högbo Outdoor i vardagen!

Med Högbo Outdoor går det undan och här är alltid något nytt på gång. Häng med oss på Facebook så missar du inte när vi förbättrar i spåren eller hittar på något annat kul ute i Högboskogarna!