Turistinformation: 026-24 00 00. Mån–Fre: 8–16

Högbo Bruk

Högbo Qvarn

Högbo Qvarn ligger mitt i Högboån i en historisk bruksmiljö. Här kan du sitta och njuta av atmosfären, både vid regn och solsken. Njut av vällagad mat och goda bakverk inne vid någon av brasorna eller på någon av uteserveringarna vid ån.

ÖPPETTIDER

Tors–sön 11–16
Påskveckan v 14: Alla dagar 11–16

Kontakt

Adress: Daniel Tilas väg 10

Hemsida: hogboqvarn.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Sociala medier: Facebooklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Bistromeny framför brasan

Välj något matigt från vår härliga bistromeny eller är du kanske mer sugen på en värmande kaffe med något till? Njut av vintersolen på uteserveringen eller värm dig framför brasan i en av Högbos äldsta byggnader.

Trerätters hemma hos dig

Upptäck vår helgkasse med en härlig trerättersmiddag. Du värmer upp den färdiga maten hemma och fixar snabbt till det sista med hjälp av våra enkla instruktioner. Kassen kan beställas till fredagar och lördagar. Beställ via 026-24 72 20 eller info@hogboqvarn.se!

Corona-information

Borden är placerade med avstånd för att ni på ett säkert sätt ska kunna njuta av trevlig vistelse hos oss. Var noga med att tvätta/sprita händerna och hålla avstånd till varandra. Och framför allt, stanna hemma om du har symptom.

Hjälp oss att på ett säkert sätt fortsätta njuta av god mat i härlig miljö. Var rädda om varandra! <3

På Högbo Qvarn vill vi skapa härliga matminnen till er, tillagade på de råvaror vi tycker bäst om och som hör säsongen till.

Restaurangen ligger vackert belägen mitt i Högboån med närhet till lekparken och smådjursparken i Sigrids Hage. Perfekt för hungriga barnfamiljer som behöver fylla på energiförrådet. Här finns något gott för alla smaker, liten som stor.

Så länge vädret tillåter kan ni utmana vänner och familj med en runda på vår fina minigolfbana intill restaurangen.

Högbo Qvarn ligger mitt i Högboån på en av brukets mest idylliska och traditionsrika platser. I den gamla kvarnen malde Högbos bönder sin säd i långa tider redan i början av 1700-talet.

Då låg också Högbos första hammarsmedja här på andra sidan ån, där brukets smeder tillverkade järn med hjälp av den brusande kraften från vattenfallet.

Läs mer om brukets historia och kulturarv

Sommarmys på Qvarn

Minigolf

Minigolf med 12 banor. Utmana vänner och familj med en runda på vår fina minigolfbana. Här finns både lätta och svåra banor för stora och små spelare.
Pris: 69 kr
Barn t o m 12 år: 49 kr

Uteserveringar inne och ute

När du föredrar att sitta inomhus bjuder den åldriga byggnaden på härlig omgivning i 1800-talsmiljö, medan du under soliga dagar kan trivas vid någon av uteserveringarna intill den porlande Högboån.

Glass i stora lass

Vad vore sommaren utan glass? Här serveras kulglass och pinnglass gjord på äkta grädde från Triumfglass, även härliga glassmenyer och 26 olika smaker att välja bland. Mjukglass finns förstås också.