Turistinformation: 026-24 00 00. Mån–Fre: 8–16

Högbo Bruk

Högbo Qvarn

Högbo Qvarn ligger mitt i Högboån i en historisk bruksmiljö. Njut av vällagad mat, goda bakverk och en imponerande glassmeny inne vid någon av brasorna eller på någon av uteserveringarna vid ån.

ÖPPETTIDER

På menyn just nu

Bistromeny

Välj och vraka från vår goda bistromeny och barnmeny, fylld med vällagade rätter för hela familjen. Meny hittar du på Högbo Qvarns hemsida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Du behöver inte boka bord – välkommen att droppa in när magen kurrar.

Kycklingsallad med dressing och bröd

Mat och fika mitt på bruket

En glasstrut med kulor i olika färger.

för hela familjen

På Högbo Qvarn vill vi skapa härliga matminnen till er, tillagade på de råvaror vi tycker bäst om och som hör säsongen till.

Restaurangen ligger vackert belägen mitt i Högboån med närhet till lekparken och smådjursparken i Sigrids Hage. Perfekt för hungriga barnfamiljer som behöver fylla på energiförrådet. Här finns något gott för alla smaker, liten som stor.

Så länge vädret tillåter kan ni utmana vänner och familj med en runda på vår fina minigolfbana intill restaurangen.

Uteserveringen på ett trädäck sticker ut en bit över ån, omgiven av grönska och åldriga stenväggar. 

Historisk plats

Högbo Qvarn ligger mitt i Högboån på en av brukets mest idylliska och traditionsrika platser. I den gamla kvarnen malde Högbos bönder sin säd i långa tider redan i början av 1700-talet.

Då låg också Högbos första hammarsmedja här på andra sidan ån, där brukets smeder tillverkade järn med hjälp av den brusande kraften från vattenfallet.

Läs mer om brukets historia och kulturarv

Sommarmys på Qvarn

Delikatessbricka

äta inne eller ute

När du föredrar att sitta inomhus bjuder den åldriga byggnaden på härlig omgivning i 1800-talsmiljö, medan du under soliga dagar kan trivas vid någon av uteserveringarna intill den porlande Högboån.

Färgglad glass med godis och leksak

Glass i stora lass

Vad vore sommaren utan glass? Här serveras kulglass och pinnglass gjord på äkta svensk grädde från Triumfglass, även härliga glassmenyer och 26 olika smaker att välja bland. Mjukglass finns förstås också. Välkommen in i glasskaféet!

Ett barn spelar minigolf

Minigolf

Minigolf med 12 banor. Utmana vänner och familj med en runda på vår fina minigolfbana. Här finns både lätta och svåra banor för stora och små spelare.