Turistinformation: 026-24 00 00. Mån–Fre: 8–16

Högbo Bruk

Högbo Qvarn

Högbo Qvarn ligger mitt i Högboån i en historisk bruksmiljö. Här kan du sitta och njuta av atmosfären, både vid regn och solsken. Njut av vällagad mat och goda bakverk inne vid någon av brasorna eller på någon av uteserveringarna vid ån.

ÖPPETTIDER

Sön–tis 11–17, ons–tors 11–20, fre–lör 11–21.30

På menyn

Kl 11-17: Bistromeny

Mellan kl 11 och 17 kan du välja och vraka från vår goda bistromeny. Dagtid har vi ingen bordsbokning utan du är välkommen att droppa in när magen kurrar.

Efter kl 17: Kvällsmeny

Onsdag till söndag har vi öppet ända till kl 21.30! Då kan du njuta av den härliga kvällsmenyn i aftonsolen med ett glas gott till. Boka gärna bord på kvällarna.

Corona-information

Borden är placerade med avstånd för att ni på ett säkert sätt ska kunna njuta av trevlig vistelse hos oss. Var noga med att tvätta/sprita händerna och hålla avstånd till varandra. Och framför allt, stanna hemma om du har symptom.

Hjälp oss att på ett säkert sätt fortsätta njuta av god mat i härlig miljö. Var rädda om varandra! <3

Sommarmys på Qvarn

Delikatessbricka

äta inne eller ute

När du föredrar att sitta inomhus bjuder den åldriga byggnaden på härlig omgivning i 1800-talsmiljö, medan du under soliga dagar kan trivas vid någon av uteserveringarna intill den porlande Högboån.

Färgglad glass med godis och leksak

Glass i stora lass

Vad vore sommaren utan glass? Här serveras kulglass och pinnglass gjord på äkta grädde från Triumfglass, även härliga glassmenyer och 26 olika smaker att välja bland. Mjukglass finns förstås också. Välkommen in i glasskaféet!

Ett barn spelar minigolf

Minigolf

Minigolf med 12 banor. Utmana vänner och familj med en runda på vår fina minigolfbana. Här finns både lätta och svåra banor för stora och små spelare.

Mat och fika mitt på bruket

På Högbo Qvarn vill vi skapa härliga matminnen till er, tillagade på de råvaror vi tycker bäst om och som hör säsongen till.

Restaurangen ligger vackert belägen mitt i Högboån med närhet till lekparken och smådjursparken i Sigrids Hage. Perfekt för hungriga barnfamiljer som behöver fylla på energiförrådet. Här finns något gott för alla smaker, liten som stor.

Så länge vädret tillåter kan ni utmana vänner och familj med en runda på vår fina minigolfbana intill restaurangen.

Högbo Qvarn ligger mitt i Högboån på en av brukets mest idylliska och traditionsrika platser. I den gamla kvarnen malde Högbos bönder sin säd i långa tider redan i början av 1700-talet.

Då låg också Högbos första hammarsmedja här på andra sidan ån, där brukets smeder tillverkade järn med hjälp av den brusande kraften från vattenfallet.

Läs mer om brukets historia och kulturarv