Turistinformation: 026-24 00 00. Mån–Fre: 8–16

Högbo Bruk

Glashyttan

Övre Hammaren, brukets äldsta byggnad, ligger precis där den stilla dammen forsar ner i Högboån. Här finns i dag glashyttan där färgstarkt, humoristiskt glashantverk samsas med Högbos gamla stångjärnshammare.

ÖPPETTIDER

Ons–fre 11–17, lör–sön 11–16

Kontakt

Adress: Hans Hiertas väg 8

Där glas möter järn

Med anor från 1666

Ateljén i Övre Hammaren, brukets äldsta byggnad från 1666, är en upplevelse i sig. Miljön med de gamla stenväggarna, de höga fönstren mot ån och den stora stångjärnshammaren är väl värda ett besök. Du som vill se hur det en gång smiddes ut stål här inne behöver bara lyfta blicken mot den enorma målningen som föreställer den tidens smeder vid sina enorma hammare.

Olle och hammaren

– Det är ett privilegium att få ha verksamhet här inne, berättar Olle Brozén. Övre Hammaren är ett smycke för Högbo och alla ska känna att det är roligt att komma in och titta. Och stångjärnshammaren är fin, tycker jag. Många besökare, särskilt de äldre, frågar om historien och hammaren och tittar gärna närmare på den.

Läs mer om gamla tiders Högbo

Handla i Högbo

När du gillar lokalt hantverk, vackra föremål som har formats av en kunnig hantverkare som du själv kan besöka och prata med – då vet du var du hittar oss.

Och du, Högbos goda mat är en klockren present till finsmakaren i ditt liv.

Här hittar du den unika presenten, den du inte kan motstå. Unna dig själv eller skäm bort någon du gillar.