Turistinformation: 026-24 00 00. Mån–Fre: 8–16

Högbo Bruk

Häst & vagn

Hästar är en självklar del av vardagen på bruket. De gör allt från att köra nygifta par i bröllopsvagn till att släpa träd i skogen och klippa gräs. Alltid med samma goda humör. Det är hästkrafter, det!

Bokning

Jonas Ericsson, kusk

Tel: 070-939 06 33
vardagar kl 7–16

Åk en tur med häst och vagn

De svenska brukshästarna Isa och Fänrik tar dig gärna runt bruket i någon av våra trevliga vagnar. Vagnarna har plats för upp till 15 vuxna. Ramp för rullstol finns till vagnen som rymmer upp till åtta personer.

Välj gärna en av våra eleganta antika vagnar för en härlig fläkt av historisk lyx. De nätta 1800-talsvagnarna för två personer passar perfekt till bröllop och andra högtidsdagar.

Priser & Bokning

Vardagar 8.00–16.00
500 kr/första timmen, därefter 100 kr/påbörjad timme

Vardagar från kl. 16.00 & Helgdagar
750 kr/första timmen, därefter 200 kr/påbörjad timme

Bröllopsvagn
3000 kr

Hästarna i vardagen

Vi använder hästarna i vardagsarbetet så mycket vi kan. Det är ett miljövänligt och traditionsbevarande sätt att arbeta och de vackra nordsvenskarna skänker glädje till omgivningen som en maskin inte kan.

Högbo Bruk har två egna nordsvenska brukshästar som, utöver att köra besökare i vagn, har många olika arbetsuppgifter. De utför till exempel gräsklippning, sladdning av grusgångar, ris och kompostkörning. Hästarna är också till stor hjälp i skogsarbetet genom att dra laster på svåråtkomliga platser.

Gräsklippning med häst

Se Isa, Fänrik och Jonas klippa stora gräsmattan i vårsolen.