Turistinformation: 026-24 00 00. Mån–Fre: 8–16

Högbo Bruk

Fotbollsgolf

Som golf, fast med fotboll och bra sving i benet! Fotbollsgolf är en lättsam sport som passar de allra flesta, och reglerna är enkla att lära sig.

Bokning

Stängt för säsongen.

Banan saknar belysning. Du avgör själv när det är för mörkt för att spela.

Status på banan

Ska du boka för klasser eller större grupper? Kontakta oss.

Kontakt

Högbo Padel

Ta del av Högbos senaste tillskott på sportfronten! I skogsdungen mellan Brukshotellet och padelbanorna hittar du vår alldeles nyanlagda gräsyta avsedd för fotbollsgolf. Här spelar du på böljande gröna ytor omgiven av trevlig lövskog och Högbos brusande bruksmiljö – bara ett stenkast från kiosk, hotell och badplats. En perfekt aktivitet för hela familjen, kompisgänget, skolklassen eller ungdomslaget!

priser & Bokning

Vuxen: 70 kr/person
Barn t.o.m. 17 år: 35 kr/person
Skolklass & ungdomslag: 200 kr för hela gruppen

Boka enkelt på Högbo Padels bokningssida. Sen betalar du på plats via swish. Information om betalningen hittar du vid den lilla boden där du hämtar boll, scorekort och penna.

Utrustning

Det ingår en fotboll per person när du bokar bana. Bollen hämtar du i boden vid padelbanorna på bruket, där du även plockar med dig scorekort och penna. Om du har egen boll går det såklart utmärkt att ta med den, men du ska fortfarande betala avgiften för banan. Snart kommer även ett digitalt scorekort.

Större grupper

Är ni ett idrottslag eller en skolklass som vill utmana varandra i fotbollsgolf? Då skulle vi uppskatta om ni först kontaktar oss via mejl eller telefon och meddelar oss när ni vill komma. Hör av er till oss idag så löser vi resten. Välkomna!

Status på banan

1 november: Fotbollsgolfen är stängd för vintern. Vi ses igen till våren!

så här spelar du

För dig som inte vet vad fotbollsgolf är kan sporten enkelt beskrivas såhär:

 • Som en golfbana i miniformat där avstånden mellan hålen varierar mellan 30 och 150 meter.
 • Du sparkar en fotboll istället för att slå på en golfboll. Hålen du siktar på är såklart stora nog för en fotboll att trilla i.
 • Spelreglerna är väldigt lika golfens, där det i slutändan går ut på att träffa hålen på så få sparkar som möjligt.
 • Ni spelar max fyra personer tillsammans. Större grupper delas upp.

 

Lär dig från grunden

Om du aldrig har spelat golf eller fotbollsgolf förut kan det vara bra att lära sig grunderna. Alltså reglerna som gäller både här och på golfbanan. Om du är nybörjare rekommenderar vi att du antingen läser igenom reglerna längre ner på sidan, eller spelar tillsammans med någon som kan sporten.

Riktlinjer för dig som kan golf

Banan i Högbo består av 18 hål (två 9-hålsbanor) och olika hinder i form av vatten och bunkrar. Ospelbar boll kan förekomma och pliktslag och droppning sker enligt golfens regler. Man har en fairway som man spelar bollen på från en utslagsplats fram till greenen och man räknar lika som i golf.

Regler

 • Bollen spelas från den plats den ligger.
 • Bollen ska ligga still vid tillslag.
 • Man får sparka bollen antingen genom att lägga foten intill och "gräva upp den" eller på det vanliga sätten: vrist, tåfjutt eller bredsida.
 • När man är nära hålen kan det vara bra att "sula bollen" d.v.s. putta med undersidan av skosulan för att få överskruv och därmed rakare bollbana.
 • Vill man inte spela bollen där den ligger får man flytta den inom tre meter (dock ej närmare hål) och placera den på lämpligt ställe mot ett slags plikt. Sex meter mot två plikt o.s.v.
 • Om bollen kommer i vattnet får man håva upp den och plikta ett slag. Bollen placeras inom en meter från den plats där den gick i.
 • Fastnar bollen uppe i en buske eller ett träd får man skaka ned bollen och placera inom tre meter mot ett slags plikt.
 • Om bollen landar i hålet men studsar ur räknas den ej som hålad.
 • Spelordningen vid utsparksplats avgörs av det bästa resultatet på föregående bana.
 • Spelordningen efter att alla sparkat ut avgörs av vilken boll som ligger längst från hål.
 • Man får absolut inte förstöra buskar, träd och grenar för att förbättra bollens läge.

Vid borttappad boll tar vi en avgift på 300 kr. Vi genomför löpande kontroller på att avgiften är betald, även om du har egen boll har du INTE rätt att spela på banan utan att betala avgiften. Överträdelser beivras.

Mer från Högbo Bruk

Möten som inspirerar

Teambuilding, möte eller konferens? Ladda för ett utvecklande möte som lyfter deltagarna och bygger gemenskap. Vi ordnar allt det praktiska!

Hitta fokus och energi i vackra Herrgårdar och moderna mötesrum, äventyrliga skogar och nya upplevelser

Häng med Högbo Outdoor i vardagen!

Med Högbo Outdoor går det undan och här är alltid något nytt på gång. Häng med oss på Facebook så missar du inte när vi förbättrar i spåren eller hittar på något annat kul ute i Högboskogarna!

Detta händer i högbo