Turistinformation: 026-24 00 00. Mån–Fre: 8–16

Högbo Bruk

golfbana med klass

Välskötta greener, naturskön omgivning och en gäckande å som ringlar förbi. Lägg till en välfylld shop, träningsmöjligheter, god mat och en kiosk med fika ute på banan. Hole in one!

Spela 27 hål på Högbo Golfklubb

Högbo Golfklubb ligger vackert i skogs- och parkmiljö med en 18-hålsslinga och en 9-hålsslinga. Här är det generöst med natur mellan de olika golfhålen. Den vackra Jädraån gör dig sällskap längs vägen och bidrar till en del kluriga vattenhinder.

Golfklubben har utvecklat och vårdat golfbanan sedan 1960-talet. Efter decennier av kunnig skötsel har vi uppnått hög kvalitet med täta gräsytor, jämna greener och välplanerade, varierade golfhål med en hel del intressanta utmaningar.

Det finns fem övningsområden för dig som vill vässa formen lite extra: två putting greener, en chipping range, en driving range och sandbunkrar.

Alla kan spela med pay & play

Alla, från proffsgolfare till glada amatörer, är välkomna att spela pay and play på vår 9-hålsslinga. Kraven är att:

  1. Minst en spelare i gruppen är medlem i en golfklubb samt har officiell handicap, alternativt har spelat tidigare och haft officiellt handicap.
  2. Varje spelare har egen utrustning i egen golfbag. Utrustning finns att hyra i vår golfshop.

God mat och toppenservice

köp och hyr golfgrejer

Välsorterad butik med bra utrustning och personal som hjälper dig att hitta rätt. Bokningar och uthyrningar fixar vi!

Träning året runt

Gå nybörjarkurser eller bli snäppet vassare med individuell träning eller simulatorträning.

Golfkrogen

Fika, dagens lunch och à la carte på Sandvikens härligaste uteservering. Självklart golfutsikt!

Gå nybörjarkurs eller finslipa tekniken?

Om du inte har spelat golf tidigare så är en nybörjarkurs perfekt att börja med! I våra gruppkurser får du lära dig hur man uppträder på banan, de viktigaste reglerna och att hantera golfklubborna.

Du som redan är igång och vill finslipa tekniken och höja nivån på ditt golfspel – hör av dig så hjälper vi till det det du behöver.

Nyfiken och vill Prova på?

Är du en blivande golfare? Det finns bara att sätt att ta reda på det: att prova. Låna gärna bollar och klubba i golfshopen och prova lyckan på våra övningsområden.

Hej, icke-golfare!

Du som inte spelar golf (än), du är också välkommen. Kom gärna hit och luncha, ät middag eller ta en fika på Golfkrogen. Ta med dina golfande vänner ifall du vill. Öppettider och menyer hittar du här. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Slå dig ner på en bänk och njut av utsikten över de öppna golfbanorna. Att se andra sporta är nästan som att träna själv, fast utan motionsdelen förstås. Och det är mycket enklare att äta glass när man inte tränar.

Prova på! Låna en klubba och boll i shoppen, gå till ett övningsområde och försök träffa bollen. Helst ska den ner i hålet på första försöket. Bra! Och en gång till. Visst är det kul?