Turistinformation: 026-24 00 00. Mån–Fre: 8–16

Högbo Bruk


Nytt idrottsevenemang i Högbo

Bruket samlar kommunens olika idrottsföreningar för en familjedag med fokus på rörelse, frisk luft och skoj!

Det är Destination Högbo Bruk, företagarföreningen på området, som arrangerar det nya evenemanget Idrott för Alla. Tony Johannesson på Högbo Padel är en av de drivande personerna inom arrangemanget.

– Destination Högbo Bruk arrangerar redan flera fina familjeevenemang, som till exempel Barnkalaset och Eldkvällar. Men vi kände att det saknades ett evenemang som har full inriktning på sport och idrott, berättar Tony Johannesson.

Idrott för Alla är just som det låter – idrott för alla. Här ska hela familjen kunna prova på olika idrottsgrenar och sporter under en och samma dag i Högbo – helt gratis. Syftet med dagen är att ge Sandvikenbor och andra idrottsnyfikna möjligheten att prova på olika idrotter och kanske hitta ett nytt intresse för livet.

Destination Högbo Bruks mål är att samla kommunens olika idrottsföreningar tillsammans med Högbo Bruks egna aktivitetsutbud, för att anordna en familjedag med fokus på rörelse, frisk luft och skoj!

– Många kommer redan till Högbo just av anledningen att hålla sig aktiva. Bruket har ett stort utbud av friluftsliv och aktiviteter, så varför inte samla Högbos aktiviteter med andra föreningars idrottsgrenar och göra en heldag för barn och unga?

Evenemanget arrangeras i samarbete med Riksidrottsförbundet, Länsförsäkringar, Sandviken Energi och Intersport. Destination Högbo Bruk hoppas att föreningar i kommunen ser detta som en fantastisk möjlighet att fånga in nya medlemmar till sina föreningar.

Så fram med gympaskor, svettband och vattenflaska, det är dags för ett helt nytt idrottsevenemang i Högbo!